Det var om morgenen 26. april i år Paal-Andre Hamre ble dødelig knivstukket i Nattlandsveien på Landås i Bergen.

Hamre ble drept med ett knivstikk i brystet, etter en slåsskamp med den siktede 26-åringen.

Les også:

|

Forsettlig

Nå har politiet i Hordaland sendt sin innstilling i drapssaken til Riksadvokaten. Det er Riksadvokaten som avgjør tiltalespørsmålet i de alvorligste straffesakene.

Etter det bt.no vet, går politiet inn for at den siktede 26-åringen skal tiltales for forsettlig drap. I det ligger at politiet oppfatter det dødelige knivstikket mer som en impuls enn en nøye overveid handling.

— Jeg kan ikke kommentere innholdet i innstillingen. Men jeg kan bekrefte at jeg sendte den fra meg like før helgen, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold, påtaleansvarlig for drapssaken i Hordaland politidistrikt.

Snudde om skyld

I de første politiavhørene nektet 26-åringen straffskyld, og mente han hadde handlet i nødverge.

Etter å ha sittet en periode i varetekt, kom han likevel frem til at han vil erkjenne straffskyld for drap.

— Han mener fortsatt at det forelå en nødvergesituasjon. Samtidig skjønner han, i etterpåklokskapens lys, at han hadde andre reaksjonsmuligheter. Innstillingen fra politiet er som ventet, og i samsvar med den tilståelsen min klient kom med, sier 26-åringens forsvarer, advokat Arild Dyngeland.

Knivjakt

Det tok to dager før det mulige drapsvåpenet i saken ble funnet. Politiet har mistenkt en venninne av den drapssiktede 26-åringen for å ha skjult kniven.

Kniven ble funnet i et nabohus til den dreptes leilighet, etter forklaring fra denne venninnen. Hun kom til Hamres leilighet sammen med 26-åringen og hans eks-kjæreste.

Begge kvinnene, i 20-årene, ble pågrepet sammen med 26-åringen. Siden de ble pågrepet fikk de formelt status som siktet.

Det ble imidlertid fort avklart at kvinnene ikke kunne knyttes til selve drapet, så de ble løslatt etter to dager.

Det er nå opp til statsadvokaten å avgjøre hva som skjer med siktelsene mot de to kvinnene.

— I forhold til dem vil jeg ikke kommentere hva vår innstilling går ut på. Men den bortgjemte kniven er tema for én av dem, det kan jeg bekrefte, sier politiinspektør Krogvold.

Vil ha i varetekt

I morgen, torsdag, vil politiet be om videre varetektsfengsling av den drapssiktede 26-åringen.

Etterforskningen i saken er i hovedsak ferdig, men blant annet mangler svar på noen DNA-prøver.

Det er foreløpig ikke forhåndsbestilt tid i retten til rettssaken mot 26-åringen.