Kjendiskokken kan ikke annet enn le når han hører om kaninfarmen som plutselig har vokst opp i hjemfylket hans.

— Hadde jeg vært i området, skulle jeg gjerne ha tatt med meg en tre-fire-fem kaniner, sier Barmen, som har vokst opp på stedet med samme navn i Selje kommune.

— De fleste kaninene er jo spiselige, og det er innmari godt med kaninfrikassé. Eller kanin i basilikum. Det er skikkelig godt. Eller du kan rett og slett grille kjøttet, foreslår kokken, som virkelig blir kreativ når han tenker på alt det gode han kunne finne på med Bremanger-kaninene.

Etter en liten latter- og tenkepause, klarer ikke kokken å dy seg:

— Ettersom dette åpenbart er en av sommerens agurksaker, kom jeg på en oppskrift til: Agurksalat med kaninkjøtt. Da bare flår du dyret, og deler opp kjøttet fra rygg og lår i små terninger. Terningene stekes gylne og fine, og blandes med agurkskiver, salt, pepper, appelsinjuice og litt basilikum. Det tror jeg ville smake godt, sier Barmen, som fant på oppskriften i farten.