Dale Oen-stiftelsen inviterer Lærdal-ungdommer som mistet alt i katastrofebrannen til en langhelg i Øygarden.

— Vi tenkte på det med en gang det brant. Det er det minste vi kan gjøre for ungdommene. Hvis en langhelg hos oss kan gjøre en liten forskjell og øke livskvaliteten er det utrolig fint, sier Robin Dale Oen.

- Godt å komme bort

Fredag reiste han sammen med prosjektleder Trond Pedersen i stiftelsen Dale Oen til Lærdal, hvor innbyggerne så vidt er i gang med å gjenreise bygden etter katastrofebrannen for knappe tre uker siden.

KJÆRKOMMENT INITIATIV: Overlege og varaordfører i Lærdal, Geir Berge Øverland, sier tilbudet fra stiftelsen er kjærkomment. - Alt man kan gjøre for de barna som er rammet av brannkatastrofen er positivt, sier han. ARKIVFOTO: ØYSTEIN TORHEIM

Der ble de møtt av varaordfører Geir Berge Øverland og en representant for ungdommene.— Vi har hatt et utrolig bra møte og har avtalt at minst 20 ungdommer kommer ut til oss for en langhelg med klatring, padling, fridykking og fisking, sier Dale Oen.

Å se ødeleggelsene i Lærdal gjorde et inntrykk.

— Vi fikk høre sterke historier om det som har skjedd. Samtidig var det veldig kjekt å se hvor begeistret ungdommene ble over det de skal få være med på, sier Dale Oen.

Geir Berg Øverland mener det er viktig for ungdommene å få tankene over på noe annet etter katastrofen som har rammet dem.

— De tenker mye på dette, og det kan være godt å komme bort. Vi setter veldig pris på initiativet de har vist, sier han.

- De har mistet nok

På Dale Oen-senteret i Øygarden har de plass til et 20-talls ungdommer, som kan få oppleve padling, fridykking, fiske og et vidt spekter av aktiviteter.

— De skal få utfolde seg i fri natur, bygge samhold og pushe grensene sine. Det skal være noe positivt oppi alt det tragiske de har opplevd, sier Dale Oen.Fredag skal de planlegge når det passer best å gjennomføre opplegget. Stiftelsen vil ikke ta betalt.

— De skal bare få nyte aktivitetene og få en opplevelse. De har mistet nok, så pengene er ikke noe tema, sier Dale Oen.

DaleOen-senteret åpnet på Langholmen i Øygården i november i fjor.

- Det er en svært traumatisk opplevelse de har vært utsatt for, sier Robin Dale Oen. Han håper en langhelg i Øygarden kan gi ungdommene i Lærdal noe annet å tenke på etter katastrofebrannen. ARKIVFOTO: KRISTINE LINDEBØ