Tenk deg Skostredet under tak. En tørrskodd handletur i butikker med særpreg. Et lite vinmonopol med fokus på italienske viner den ene uken og franske den neste. Vågsbunnen skal ha kafeer og være et åpent og vennlig sted, der du kan kul’an.

Moderne på historiens premisser

— Her skal vi ikke ha kjøpesenter og kjeder, men unike butikker. Og så må det selvfølgelig tilrettelegges for at privat kapital kan tjene penger, sier Erik Bøckmann, styreformann i Bergen Næringsråd .

En idédugnad i regi av Bergen Næringsråd har resultert i en grundig analyse av området i Vågsbunnen . Det er ikke bare Lisbeth Iversen og Bergen kommune som vil pusse opp gatene og fjerne biler og parkeringsplasser.

Næringsrådet har tatt for seg et større område og viser det spennende potensialet for en helt ny bydel – midt i byen. Her skal byens befolkning kunne kule han med utekonserter og kunst, med fokus på det moderne uten at den historiske verdien av Middelalderbyen Bergen forsvinner.

— Det er veldig spennende at vi kan tenke sammen på denne måten. Vi har etablert et verdiskapningsprogram som skal gjøre Middelalderbyen enda mer synlig og som fremmer næringsinteresser på historiens premisser. Den er en viktig merkevare., sier byantikvar Siri Myrvoll.

En levende bydel

  • Dette var bydelen som råtnet på rot og det ville vi gjøre noe med, sier Bøckmann.

Han snakker begeistret om Litteraturhus i Østre Skostredet og kunst- og kulturopplevelser i en levende bydel. I dag består området av mange slitne hus og en del store gapende hull der det engang sto en bygning. Byråd for Byutvikling, klima og miljø, Lisbeth Iversen, deler begeistringen.

— Vi må gripe muligheten til å få et samspill med Bergen Næringsråd. Hele området må sees i sammenheng og det selvgrodde miljøet med musikk og antikviteter i Kong Oscarsgate er en naturlig del, sier hun.

— I dette området er det mulig å få til noe fordi det er så få grunneiere. Med få aktører har vi store forventninger til at noe skal bli gjort, sier Bøckmann, som understreker at Bergen Næringsråd skal følge med og fortsatt være pådrivere.

Les mer om dette i Bergens Tidende i morgen!

Hva synes du om planene ? Si din mening her:

NY BYDEL: Handel, kunst - og kultur. Næringslivet vil ha en levende bydel i byen. ILL. 3D Design Media
VÅGSBUNNEN: En moderne bydel på historiske premisser. ILL. 3D Design Media