ELLEN EIDE

Gårsdagens vakre vær bar bud om en nær forestående vår. En årstid som normalt er preget av fargesprakende blomster i Bergen sentrum. Men kommunens pengemangel legger en demper på stemningen for en del. De vil ha flora som før!

— Nå på vinteren er det jo ganske trasig, sier venninnene Ingrid og Rigmor og titter utover en helgrønn Teaterpark.

— Blomster må vi ha. Blir det kronerulling, skal jeg være med, utbryter Rigmor. Ingrid sukker litt over kuttene som Bergens Tidende omtalte i går:

— Vi har jo snart ikke råd til noe lenger.

Vil bidra i kronerulling

Ved Paviljongen treffer vi Melborg Novel og Ole Tveit. Også de bidrar gjerne i en kronerulling, for blomster må man ha i en vakker by, mener de.

— Men det trenger jo ikke bugne, mener de.

En som ofte får høre hva folk mener, er anleggsgartner Frøydis Tyssedal. Hun har en kort beskrivelse av jobben sin:

— Helt kanon!

Frøydis får ofte tilbakemeldinger fra publikum, og de fleste er veldig positive.

Lunkent næringsliv

Parksjef Sissel Lerum kom i går med en håpefull oppfordring til næringslivet om å spytte kroner i kassen. Flere private bedrifter og fond Bergens Tidende har vært i kontakt med, er heller lunkne til å gå inn i denne typen sponsing til offentlige formål.

Både styreleder Pål W. Lorentzen i O. Kavli og Knut Kavlis allmennyttige fond, og administrerende direktør Didrik Munch i Bergens Tidende, mener det er trist om byen ikke fremstår like vakker som før, men de er skeptiske til at stadig flere oppgaver overtas av private.

- Hva blir det neste?

— At private skal gå inn og saldere skrantende offentlige budsjetter blir litt feil, mener Lorentzen.

Munch har samme oppfatning:

— Jeg spør meg hva som blir det neste, sier han, men gir samtidig uttrykk for at prioriteringene er vanskelige i en tøff budsjettsituasjon.

Rieber & Søn og familien Rieber har gjennom årtier bidratt med store summer til forskjønnelse av Bergen. Fritz Rieber tviler imidlertid på om familien eller Rieber-gruppen vil takke ja til frieriet.

— Vi har jo bidratt i mange sammenhenger tidligere, og har flere prosjekter som vi følger opp. Men jeg tror nok ikke at vi kommer til å utvide vårt engasjement, for å si det sånn, sier Rieber.

DRØMMEJOBB: Frøydis Tyssedal elsker jobben sin som anleggsgartner. Hun gjør byen skjønnere.<p/>FOTO: EIRIK BREKKE
ØNSKER SEG FARGER: Ingrid (t.v.) og Rigmor nøt solen i Teaterparken i går. De deltar gjerne i kronerulling for å få en mer fargerik sommer enn vinter.<p/>FOTO: EIRIK BREKKE