– Jeg har selv observert folk som har tatt seg inn på området utenom åpningstidene. Dette kan være folk som er beruset, og vi er bekymret for disse, sier Tore Austreim, bygg og eiendomsleder i Høyanger kommune til avisen Firda.

Ifølge Firda er det mange som også ønsker å bade om natten – utenom ordinær åpningstid. Det skal være funnet beviser på at de uønskede besøkene involverer helt andre aktiviteter enn bading. Dette er ingen ny problemstilling for badehotellet, som også tidligere har måttet oppfordre folk til å holde privatlivets gleder – nettopp – private.

Ifølge Firda er badelandet et populært stopp for mange feststemte mennesker på vei hjem fra en kveld på byen. Badelandet og kommunen søker nå Datatilsynet om å få overvåke områdene, for de besøkendes egen sikkerhet.

Høyangerbadet er et populært feriested; det dårlige sommerværet lokker badeglade turister og fastboende til badets fasiliteter. Lillehauge sier til avisen Ytre Sogn at de har et snitt på 200 besøkende hver dag. De nattlige besøkene må regnes i tillegg.