— Det er sendt en rettsanmodning til argentinske myndigheter, hvor vi ber om avhør av flere personer, sier politiadvokat Eli Valheim i Hordaland politidistrikt.

I desember i fjor ble en tidligere misjonær (44) siktet for å ha voldtatt to 16-åringer i Argentina .

Misjonæren skal også ha forgrepet seg på mindreårige gutter, og misbrukt stillingen sin til å skaffe seg seksuell omgang, ifølge siktelsen.

Totalt skal 44-åringen ha forgrepet seg gjentatte ganger på fire gutter i perioden fra 2001 til 2005, da han var misjonær i Argentina for trossamfunnet De Frie Evangeliske Forsamlinger.

Tre av guttene skal misjonæren ha blitt kjent med på et barnehjem menigheten samarbeidet med.

— Vi ønske å få avhørt de fornærmede, og en del andre vitner. Blant annet bestyreren på barnehjemmet, sier Valheim.

Etterforskerne i Bergen er avhengig av å få hjelp fra sine kolleger i Argentina. I utgangspunktet kan ikke norsk politi drive selvstendig etterforskning i det søramerikanske landet.

Les også: Ferdig etterforsket i Norge

— Vi har anmodet om å få være til stede under avhørene. Vi lager en disposisjon til argentinsk politi med de spørsmålene vi ønsker svar på, sier politioverbetjent Bent Raknes, som er hovedetterforsker på saken.

— Det er også en god del etterforskning som kreves. Blant annet å finne steder og vitner, sier Raknes.

Hvis argentinske myndigheter går med på det, vil flere etterforskere fra Hordaland politidistrikt og Kripos reise til Tucumán-provinsen, der overgrepene skal ha skjedd.

— Vi håper vi kan samarbeide med argentinsk politi om etterforskningen, sier Raknes.