Det begynte med blikkontakt en kveld på Aker Brygge. Lange blikk ble til en lang samtale. Og før Henriette skulle gå på toget til Strømmen samme kveld, kysset de hverandre.

— Det var vel kanskje kjærlighet ved første blikk. Jeg syntes i alle fall at han var utrolig sjarmerende, forteller Johansen.

Hun var på besøk hos slektninger. Torger Sundfjord hadde vært i Syden og var på vei hjem til Bergen. Det var tilfeldigheter som førte dem sammen.

Nå har de vært kjærester i snart to år, og bor sammen i Os.

På oljeplattform i Nordsjøen

— Han er god, snill og har et stort hjerte. Han er en fantastisk stefar, og er veldig omsorgsfull. Jeg vil vie resten av mitt liv til ham, sier Henriette.

Hun har funnet sin prins. Han sitter ikke på en hvit hest, og går ikke med rustning. Han kjører helikopter til jobb, og går med verneutstyr på en oljeplattform i Nordsjøen.

Han jobber som elektriker på Oseberg feltsenter, og har nettopp dratt ut igjen på arbeid. Når han leser dette, er det ettermiddag og han skal snart på kveldsskift.

— Nå håper jeg bare at han svarer ja, sier Henriette spent.

Hun har snakket om det å gifte seg. Hun har vist ham ringer, men han har ennå ikke gått ned på kne.

— Derfor tar jeg saken i egne hender og spør ham selv, sier Henriette bestemt.

Ifølge tradisjonen, kan det koste dyrt å svare nei. Da må nemlig gutten kjøpe 12 par hansker, for at kvinnen skal kunne skjule at hun ikke har fått forlovelsesring på fingeren.

Venter bare på svaret

At Henriette frir akkurat på skuddårsdagen, var nøye planlagt. Hun er glad i tradisjoner, og beskriver seg selv som en romantiker.

— Da jeg oppdaget at han skulle jobbe, måtte jeg tenke ut en alternativ løsning. Jeg tror han blir ganske overrasket, forteller hun og ler.

Hun har allerede fortalt om frieriet til sine foreldre og sine svigerforeldre. Nå venter Henriette bare på svaret fra hovedpersonen selv:

— Så Torger, vil du gifte deg med meg?

LYKKELIGE: Henriette og Torger bor sammen i Os.
PRIVAT