Frode Hoff er administrerende direktør i Mjellem & Karlsen Eiendom og har drevet trekanthandel på Møhlenpris tidligere.

Denne gangen gjelder det den støvede fotballbanen på Møllar'en. Her ønsker Hoff å anlegge et parkeringshus på en etasje. Taket av parkeringshuset blir en krøllgressbane. Med kjølerør under.

— Så kan vi lage kunstisbane om vinteren. At banen blir grønn, er bare eksotisk, sier Hoff til Bergens Tidende.

Beskjeden høyde

Fotballbanen på Møhlenpris ligger fire meter lavere enn gaten ovenfor. Parkeringsanlegget trenger ikke mer enn en takhøyde på 2,30 meter. Graver man seg litt ned, heves fotballbanen mindre enn dette.

— Sett en mann som rekker en hånd i været ut på banen. Da ser du ferdig høyde, sier Hoff til Bergens Tidende.

Under fotballbanen regner Hoff med å få plass til mellom 200 og 300 biler. Parkeringsplasser som kommer godt med når verftsområdet på Marineholmen skal utbygges. Eller parkeringsplasser for dagens beboere i bydelen.

I tillegg er det mulig å tenke seg deler av anlegget som butikklokale, sier Hoff.

Billig tomt

Tanken om å få til en kunstgressbane gjennom en slik trekanthandel, har Hoff luftet både med Djerv og velforeninger på Møhlenpris.

Nå er Frode Hoff beredt til å legge planene frem for byråd Tom Knudsen.

— Blir kunstgressbanen gratis for kommunen?

— Kommunens bidrag blir å selge tomten til oss for en pris som gjør det lønnsomt å bygge ut. Vi bidrar gjennom investeringer. Kommunen får tilbake en kunstgressbane verdt 4,5 millioner.

Djerv interessert

Djerv har lenge ønsket seg krøllgressbane. Grusbanen på Møhlenpris utgjør et støvproblem for hele nabolaget i tørre perioder, sier Tore Andersen, nestleder i styret for Djerv.

Andersen ser mørkt på muligheten for at kommunen spanderer kunstgress på Møhlenpris.

— Skal vi få til en krøllgressbane, må vi få andre til å dekke utgiften, eller skaffe pengene selv. Derfor finner vi utspillet fra Mjellem & Karlsen er interessant, sier Andersen, som understreker at ingen vedtak er gjort i sportsklubben.

Også Vitalitetssenteret, som er under bygging kloss i fotballbanen, baserer seg på en form for trekanthandel.

Mjellem & Karlsen bygger hele senteret, som består av 28 leiligheter, parkeringshus og kulturhus og idrettshall. Salget av leiligheter og parkeringsplasser går litt som fortjeneste til utbygger og litt til kommunen, som får kjøpe sin del av bygget for mindre enn kostpris.