Eier av både bensinstasjonen og tomten på Ulset, Ingemann Bernsen, ønsket i 1998 å avslutte samarbeidet med dengang Hydro Texaco, som driftet stasjonen ved Åsane Terminal.

Da det ikke ble enighet mellom partene i forhold til avslutting av samarbeidet, endte det med rettsak. Hydro Texaco mente at de hadde rett på salg av drivstoff på stasjonen, mens Bernsen på sin side ville gi ansvaret videre til Statoil.

– Jeg var den gang ikke fornøyd med det samarbeidet jeg hadde hatt over lang tid med Hydro Texaco, og ville gjøre en avtale med Statoil. Rettsaken som fulgte, endte med at Hydro Texaco vant fram. Det som da ble utfallet, var at jeg stengte ned stasjonen i 2003, for så å vente på at samarbeidskontrakten skulle gå ut. Derfor har stasjonen stått urørt over så lang tid, forklarer han til Åsane Tidende .

Se også: — Kjøp og bygg P-plass | Bildeserie fra den forfalne bensinstasjonen.

Enklere

Og det er ifølge Bernsen i 2008 kontrakten mellom ham og den gang Hydro Texaco går ut. Dermed er alle muligheter åpne for at Statoil får bygge ny bensinstasjon på Bernsens tomt ved Åsane Terminal. Han er selv overbevist om at dette vil bli gjort i løpet av neste år.

– De signalene jeg har fått fra HydroStatoil, har gått på at det vil bli bygget. Den avtalen jeg har med dem, er flere år gammel, og ventetiden skal nå endelig være over. Jeg regner med at de bygger ny stasjon, som står klar når kontrakten min utløper, og de kan starte driften.

Fusjonen mellom Hydro og Statoil gjør ifølge Bernsen saken enda klarere.

– At de to selskapene nylig har slått seg sammen, gjør det hele enda enklere. Det er jo klart at de ikke vil stikke kjepper i hjulene på seg selv. Nå finnes det ingen grunn til at ikke det kan settes i gang drift igjen, sier han.

Lover ingenting

Presseansvarlig i StatoilHydro, Knut Hilmar Hansen, ønsker ikke å love noen ny stasjon i løpet av neste år, men han vedgår at selskapet ønsker en etablering på denne tomten.

– På dette tidspunktet kan jeg bare si at vi ser på det som ønskelig å bygge en stasjon på Ulset-tomten. Det foreligger imidlertid ingen konkrete planer om bygging med det første.

–Blir det bygging i løpet av 2008?

– Vi har ingen konkrete planer om det.

– Utelukker dere bygging i 2008?

– Det vil jeg ikke kommentere nå. Men vi ønsker å bygge på Ulset, avslutter han.

Ingen parkeringsplass

Ingemann Bernsen opplyser imidlertid at signalene han har mottatt, tyder på at det faktisk blir bygging i 2008. Han sier han ser på det som en stor fordel å samarbeide med Statoil, og at alt ligger til rette for en svært utbedret stasjon på den sentrale tomten.

– Jeg regner med at det dreier seg om en større og finere stasjon, i samme stil som dem som ligger på Nyborg. Uten at jeg skal love noe, vil jeg tro det vil bli en nattåpen stasjon, sier han.

Bernsen forteller videre at det etter all sannsynlighet vil bli en snarlig slutt på gratis parkering på eiendommen, som i dag er brukt som «friområde» når det er fullt på Park n´ride-anlegget ved Åsane Terminal.

– Jeg har latt dette gå sin gang, da det ikke har vært til stor skade at biler har stått parkert på området. Jeg kunne selvsagt ha tjent endel penger på parkering her, men har latt det være. Det går uansett mot slutten for parkering her, forteller han, og opplyser også at endel biler uten skilter allerede er fjernet fra området.

Han registrerte Åsane Tidendes artikkel der lokale politikere uttrykte et sterkt ønske om å gjøre området om til en utvidelse av Park n´ride-anlegget.

– Det kan jeg nok si at det ikke kommer til å bli, sier han.

NY I 2008? Den gamle bensinstasjonen på Ulset kan bli totalt nyoppbygget i 2008.
Andreas Isaksen