Morten Hansen i 2feet er arkitekten bak den nye gitarhytten til Kurt Nilsen. Ideen fikk han fra arbeidet med en ny putballpark rundt Sælen gård i Fyllingsdalen.

— Gitarhytten er egentlig bare putballhusene satt sammen. Vi skal bygge et veldig spesielt sekskantet hus med peis i midten hvor folk kan spise og slappe av, forklarer Hansen.

Se større versjon av putballparken her.

— Vi har brukt mye tid og penger på dette, og blir veldig overrasket hvis dette ikke skulle gå igjennom. Så langt har vi fått bare positive signaler, sier Hansen.

- Den nye folkesporten

Anlegget skal koste mellom fem og ti millioner kroner, ifølge gründeren.

— Området her er perfekt. Det ligger bare dødt nå, og vi kan gjøre noe positivt med det. Dette er noe jeg virkelig brenner for. Putball er en sport som ikke krever spesielle ferdigheter. Jeg tror det kan bli den nye folkesporten, sier Hansen.

Det gamle gårdshuset skal etter planen rustes opp, og det skal lages både parkeringsplasser og spisesteder.

— Vi har laget en plan for selve anlegget, og har stor tro på at reguleringsplanen vil bli godkjent. De signalene vi har fått til nå, tyder på at politikerne er svært positive, sier William Bull i Forum Arkitekter til Sydvesten.

2feet har allerede bygget 24 putballanlegg andre rundt om i Norge og Hansen har ingen planer om å gi seg med det første.

— Vi vil lage tilsvarende parker på Askøy, Lindås, Sotra og Os.

Selskapet har også prosjekter i Spania, Bulgaria, Portugal, USA og Tyrkia, ifølge Hansen.

Dette er gitarhytten til Kurt Nilsen:

Kurts gitarhytte blir 189 kvadratmeter. Se større versjon her .

Bilde av grunnplanet. Se også større versjon her

ANE BØRHAUG
ANE BØRHAUG
FORUM ARKITEKTER (ILL)
ANE BØRHAUG