Torsdag over nyttår skal politikerne i komité for miljø og byutvikling ta stilling til en søknad fra selskapet Pallas AS om å bygge et gjestehus med 83 boenheter i Tankskvartalet. Adressen er Domkirkegaten 6a, og tomten har stått ubrukt i årevis.

— Da politikerne stanset parkeringshuset, snakket dere om å bygge studenthybler i stedet for. Er dette disse hyblene? spør BT Sigbjørn Hæve i Pallas AS.

— Nei, dette skal bli et gjestehus med resepsjon og frokostrestaurant i første etasje, ikke ordinære hybler, sier Hæve.

Fem etasjer over bakken rager gjestehuset. Hæve er like opptatt av de fire etasjene Pallas vil grave ut under bakken. De skal romme bortimot 100 parkeringsplasser - mange flere enn gjestehuset trenger.

Pallas er stor eiendomsbesitter i Vågsbunnen. - Vi ønsker oss bilene bort fra gatene og mener det kan løses ved å bygge flere underjordiske små parkeringsanlegg, sier Hæve, som helst ser dette som det første av flere anlegg.

Byrådet vil gi grønt lys for Pallas, selv om det er vedtatt at det på tomten skal bygges permanente boliger og kontorer. Hvis bygget åpnes for publikumsparkering skal tilsvarende antall plasser på gategrunn trekkes inn, påpeker byrådet.