På en pressekonferanse i ettermiddag, bekreftet Vågen Brygge Invest at de har kjøpt Marineholmen. De ville ikke bekrefte verken kjøpesum eller hvem de har forhandlet med. Forhandlingen har pågått i fire måneder, fra desember 2002. De overtar området 1. juni 2003.

Vil bygge boliger

Vågen Brygge Invest tar sikte på å bygge mellom 800 og 1200 nye boliger på området. Dette er en fortetningsgrad i tråd med det kommunen ellers har godtatt for tilsvarende områder.

De nye eierne sier næringsvirksomheten vil fortsette på Mjellem & Karlsen i minst fem år til.

Betalte 200 millioner

Carl Fredrik Seim selger etter det BT erfarer Marineholmen til Vågen Brygge Invest for over 200 millioner kroner.

Vågen Brygge Invest har flere store prosjekter på gang som til sammen kan føre til at det bygges 500 leiligheter i Bergen, hvorav 350 på Hilleren.

Eiendomsselskpaet ble landskjent da de i fjor høst prøvde å kjøpe Brann.

Seims imperium rakner

Også andre av eiendommene til Carl Fredrik Seim kan bli solgt i løpet av kort tid. Dermed er eiendomsimperiet hans i ferd med å rakne.

Etter hva Bergens Tidende erfarer vil en avtale om eiendommene til Møllendalsbakken 9 AS trolig bli undertegnet i dag.

Sammen med Marineholmen skulle det selskapet være spydspissen i eiendomsimperiet til Carl Fredrik Seim. Nå ser begge ut til å bli solgt.

Stor gjeld

Verdiene er store, det er også gjelden. Møllendalsbakken 9 AS har en antydet verdi på mellom 100 og 110 millioner kroner. Det er imidlertid anslått at gjelden ligger litt over verdien.

Ser vi på gjenværende Mjellem & Karlsen-eiendom på Marineholmen har aktører i eiendomsbransjen antydet en verdi på mellom 120 og 200 millioner kroner.

KJØPER MARINEHOLMEN: Eierne av Vågen Brygge Invest, Knut Jørgen Hauge (t. h. ) og John Einar Thorbjørnsen (nummer to fra høyre) bekreftet på dagens pressekonferanse på Hotell Norge at de kjøper Marineholmen.
FOTO: PÅL ENGESÆTER