— Spør du meg, er begeret nokså fullt. Dette er den største miljøsaken på lang tid. Ap og Sp viser at de tar lettvint både på miljøsaken og på samarbeidskontrakten i regjeringen, tordner Oddny Miljeteig, gruppeleder for SV bystyregruppe i Bergen.

Det er dagen derpå med tilhørende hodepine i SV. Følelser og ord er sterke dagen etter at en regjering med miljøvernstatsråd fra partiet tillot bygging av gasskraftverk på Mongstad, uten full rensing av CO2 fra dag én på plass.

Fra Vestlandet hamrer sentrale SV-politikere løs mot regjeringspartnere og sin egen partiledelse. I går sendte Bergen SV ut en pressemelding der de går kraftig ut mot regjeringens gasskraftløsning på Mongstad.

«Spikeren i Soria Moria-kisten er slått» heter det i pressemeldingen, signert leder Åge Chr. Jacobsen og gruppeleder Oddny Miljeteig. Brevet til den sentrale SV-ledelsen avsluttes med en oppfordring om å «på det sterkeste vurdere å gå ut av regjeringen».

— Jeg er fly forbannet. Nå har det toppet seg. Jeg deler Bergen SVs syn, sier miljøpolitisk ansvarlig i Hordaland SV, Omar Zahl Pettersen.