40-årsdagen nærmer seg for leder i komite for miljø og byutvikling, Asle Steiestøl Wingsternes (H). Onsdag i neste uke skal den store dagen feires, og mange har spurt ham hvordan feiringen skal foregå. Nå er beslutningen tatt: Gavene skal stå i fokus, men de skal ikke gå til han som fyller år.

— Jeg er utrolig takknemlig for behandlingen jeg fikk på Haukeland, da jeg var syk med kreft. Jeg fikk innblikk i hvor viktig forskning er for kreftbehandling, og hvor mye det har forbedret seg de siste ti årene. Hadde det ikke vært for forskningen, så hadde sjansene vært langt dårligere for å kommet ut med et godt resultat, forteller Wingsternes.

Har samlet inn 26.000 kroner

Omkring to år har gått siden han fikk diagnosen aggressiv lymfekret. Et halvt år og store doser cellegift senere, var han endelig kvitt kreften.

Behandlingstiden hadde vært tung både fysisk og psykisk. Beslutningen var derfor ikke vanskelig, da han bestemte seg for at han skal donere 10.000 kroner til Kreftforeningen på sin egen fødselsdag. I tillegg startet han onsdag en innsamlingsaksjon på foreningen sine nettsider. Allerede første døgnet har nærmere 26.000 kroner kommet inn.

— Dette er over all forventning. Det er utrolig rørende å se en slik giverglede. Når man fyller 40, er det mye man kan ønske seg. Men dette står langt høyere på listen enn mye annet. Jeg hadde håpet at det skulle komme inn 10.000 i tillegg til mitt bidrag, men nå er jo det nesten tredoblet allerede, sier en lykkelig Wingsternes.

Lover kake og mer innsamling

Torsdag kveld hadde over 60 personer gitt sitt bidrag. Politikeren kjenner selv ikke alle som har gitt penger, men sier han er overveldet over alle som har deltatt på innsamlingsaksjonen.

Men selv om det er givergleden som skal stå i fokus på selve dagen, lover Wingsternes at det også skal bli tid til å spise kake.

— Og så skal jeg prøve å lokke flere til å bidra. Mange mener at når man har fylt 40, så går det bare nedover, men jeg får vel prøve å motbevise det også, sier politikeren og ler.