Det var stortingsrepresentant Audun Lysbakken (SV) som tok opp saken i Stortingets spørretime i dag.

— Hva vil justisministeren gjøre for å få politiet til å prioritere bekjempelse av hallikvirksomhet høyere? spurte han.

- Ikke justisministerens oppgave

Dørum viste til at politiets prioriteringer ikke er hans oppgave å bestemme, men riksadvokatens. Justisministeren lovet likevel at han ville ta kontakt med riksadvokaten for å drøfte saken.

Dørum sa videre at han som justisminister har ansvaret for at politiet får de ressursene de trenger.

— Jeg kan forsikre at Hordaland politidistrikt skal ha ressurser til å bekjempe slik prostitusjon, sa Dørum i Stortinget.

Ikke prioritert

Bakgrunnen for spørsmålet fra Lysbakken, er at Hordaland politidistrikt har gjort det klart at de ikke prioriterer etterforskning av hallikvirksomhet. Dette skjer til tross for at både Bergens Tidende og Bergensavisen på egen hånd har avslørt flere bordeller i Bergen.

Uttalelsene fra politiet har fått Audun Lysbakken til å reagere. Han betegner virksomheten som er avslørt i Bergen som kynisk utnyttelse av utenlandske kvinner.

Flere bordeller

Allerede i fjor sommer avslørte Bergens Tidende at flere massasjeinstitutter i Bergen tilbød kundene sex. Innehaveren av to institutter sto frem i avisen og innrømmet at de prostituerte betalte ham for å få holde til i instituttet.

I intervjuet tilstod han indirekte at han hadde gjort seg skyldig i brudd på hallikparagrafen. Likevel etterforsket ikke politiet saken.

Senere har både Bergens Tidende og Bergensavisen avslørt andre bordeller. Norske bakmenn har styrt virksomheten, men de prostituerte har i stor grad vært kvinner fra Russland og Baltikum.

Senest i forrige måned avslørte BA at mannen som hadde latt seg intervjue i BT fortsatt drev et bordell i Bergen. Politiet hadde ikke gjort noe for å stoppe mannens virksomhet.

BORDELL: Ved dette massasjeinstituttet i Bergen ble det solgt sex. (Arkivfoto: Chris Kyllingmark)