GUNNAR WIEDERSTRØM gunnar.widerstrom@bergens-tidende.no

Strøm-Erichsen er også svært kritisk til at styret i Arbeiderpartiet i Bergen i et hemmelig styrevedtak har gått inn for at Tystad skal overta for Frøiland

– Det blir meget uryddig å gjøre et sånt vedtak. Særlig blir det uryddig når man ber om innspill fra partilagene, men ikke har tid til å vente på innspillene før vedtak fattes, sier Strøm-Erichsen.

Støttes fra 17 partilag Og innspillene har ikke latt vente på seg etter styrets vedtak. BT kjenner til at ledere i 17 av drøye 30 partilag i Bergen har sagt at de vil støtte Frøiland som partileder ved valget på fylkesårsmøtet i mars. Men fordi de alle fleste av disse lagene ikke har behandlet lederspørsmålet, ønsker ikke lederne å binde opp sine lokallag ved å stå åpent frem med sitt syn.

Leder for Årstad Arbeidersamfunn, Åge Herskedal er svært kritisk.

– Partistyret foregriper begivenhetenes gang. Fristen for å melde fra om lederspørsmålet går først ut 28. januar. Det har ingen hast for styret å melde fra. Dette er godt gammeldags bondefangeri.

Fornøyd med Frøiland Byrådsleder Anne-Grete Strøm-Erichsen er kritisk til kampanjen mot Frøiland.

– Jeg synes ikke det er riktig å bytte ut en leder som står på toppen av stortingslisten i et valgår. Dessuten har ingen utvist misnøye mot lederen, heller ikke vi i Bergen. Som byrådsleder opplever jeg at hun følger opp saker jeg tar opp med henne fra Bergen Hun har en høy standing, har gode kontakter i Oslo og har en veldig sentral posisjon i Arbeiderpartiet.

– Er du kritisk til at din finansbyråd stiller opp mot Frøiland?

– Når det gjelder Trond som person er han en dyktig politiker. Han kunne ganske sikkert blitt en dyktig leder for Ap. Men det er ikke det dette gjelder. Det er rett og slett ikke riktig å gjøre dette nå, sier Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Les også: Går for Tystad