— Pågående selgere som sjikanerer folk er blitt et mye større problem i løpet av det siste året. Det er utidig, mener Guttorm Alvsaker i Torvalmenningen Vel.

— Vi har fått to nye grupper, roseselgere og skopussere, i tillegg til de som var der fra før. I løpet av en tur over Torgalmenningen kan man nå støte på 6-8 skopussere og like mange roseselgere.

- Blir for mye

Alvsaker understreker at Torgalmenningen skal være en pulserende møteplass, og at bergenserne må avfinne seg med at det alltid vil være et visst gatesalg i dette byrommet.

— Men kanskje ikke hele tiden og i slike mengder. Jeg forstår at folk synes det blir for mye.

— Kan noe gjøres?

— Hvis folk synes det er utidig med gatesalget, må vi ta ansvar for å begrense det. Vi kan spille på lag med kommune og politi. Kanskje kunne vi hente en idé fra Oslo om å gi parkeringsvakter større ansvar for å følge med på hva som skjer, forslår Alvsaker.

- Individuelt

— Det er veldig individuelt om folk oppfatter selgerne som plagsomme, sier informasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Trygve Hillestad, til BT.

— Det generelle miljøet på Torgalmenningen er mer positivt enn på mange år, og vi må ikke stille oss slik at livet forsvinner fra plassen. Men patruljen er oppmerksom på at noen er mer plagsomme enn andre, særlig noen innpåslitne tiggere, og har dem under oppsyn.

<b>VERVER PÅ GATEN:</b> - Kan du tenke deg å bli Redd Barna-fadder, spør Thomas Solberg forbipasserende på Torgallmenningen. Noen blir irriterte. - En kar truet med å slå meg med stokk, forteller han.
Helge Skodvin