— Vi ser jo at en person har sagt at han står bak tyveriet. Selv om krokodillen er returnert til akvariet, vil vi behandle saken på vanlig måte, og gjøre de nødvendige etterforskningsskritt, sier politiførstebetjent Rigmor Isehaug ved tyveri- og brannavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon.

Det er foreløpig ikke tatt ut noen siktelse mot Vålen Gånev, som i går kveld fortalte til bt.no at det var han som tok krokodillen.

— Vi vil ha litt flere detaljer før vi utformer en siktelse. Han vil få mulighet til å forklare seg om saken, sier Isehaug.

Gånev er talsmann for nettsiden Reptilweb. I en epost til bt.no i går skrev Gånev at han stjal Taggen fordi dyrene ved Akvariet lider.

— Man må være beredt til å ta konsekvensen av sine handlinger, svarte Gånev på spørsmål om hvordan han stiller seg til eventuell straffeforfølging.

BLE RETURNERT: I 20.20-tiden kom «Taggen» tilbake til sitt hjem på Akvariet, etter å ha blitt stjålet lørdag. Her blir den tatt imot av reptilsjef Remi Andersen og direktør Kees Ekeli. FOTO: AKVARIET