ANNE-GRETHE DAHL (tekst og foto)

— Boken gir oss tanker om hvordan vi kan finne sentrum i oss selv, utvikle våre gode egenskaper og finne nye måter å oppdage hvilken kraft våre egne tanker har gjennom å bruke verktøy som fantasi, humor, mot og galskap. Den inneholder mye humor, men har også en alvorlig undertone som i alle fall fikkmegtil å våkne, sier hun.

Lys i en utbrent tunnel

Det er ikke så lenge siden selvstendig næringsdrivende Janecke Reed-Larsen var der mange mennesker har vært før henne; utbrent på grunn av for mye jobbing.

— Men gjennom mine erfaringer og min nyoppdagede venn «Prikken» fant jeg ut at det finnes et lys i tunnelen. Og det lyset er tilgjengelig foralle; det gjelder bare å finne verktøyet. Etter å ha lest boken føler jeg meg velsignet med en gave som jeg ønsker å dele med andre, forteller hun begeistret.

Og hun vil gjøre detnå! Planene bobler frem, faktisk time for time. Reed-Larsen har allerede alliert seg med to andre entusiaster - styreleder/daglig leder for Ulriken Eagles, Berith Silden, og humørbonde Geir Styve. Og 31. januar reiser det optimistiske trekløveret til Lucky Næroset for å sertifiseres i Via Fantasia-metodikken, en kreativ arbeidsmetodikk.

BegeistRingen Reed-Larsen er spesielt begeistret for idéen bak Medliens sølvnål BegeistRingen - selve symbolet på det å begeistre hverandre gjennom mellommenneskelighet, omtanke og godhet.

— BegeistRingen deles ut til mennesker som evner å skape glede, glød og begeistring i sin omverden, og jeg oppfordrer alle byens innbyggere, næringsdrivende, kommuneansatte og politikere til å bli enige om å oppmuntre og støtte enhver ide, ethvert initiativ og ethvert individ som står frem og vil noe nytt, annerledes og større. Kanskje vi kan få til en månedlig BegeistRingen-utdeling her i Bergen? Jeg foreslår at ordfører Herman Friele tildeles den første, og at han deretter lar «stafettpinnen» gå videre til den han mener fortjener nålen best, sier hun begeistret.

Men Janecke Reed-Larsen harmangevyer. Hun ønsker også å invitere kommunen, fylket, skolene og andre samfunnsinstitusjoner til et begeistret samarbeid. Hun ønsker å finne frem til de som slåss i det skjulte; de arbeidsledige og de utbrente - og oppmuntre dem til et bedre liv.

OPTIMISTISK PÅDRIVER: Selvstendig næringsdrivende Janecke Reed-Larsen ønsker å «smitte» bergenserne med ordkunstner og fantasiminister Hans Christian Medliens tanker om og idéer til selvutvikling.