TRUDE HAUG

— Forrige torsdag var jeg på vei ut av Banco Rotto sammen med barnebarnet mitt, og så trår jeg over på denne åndssvake kanten og ligger paddeflat i gaten, forteller 75 år gamle Geira Tvedt.

På legevakten viser det seg at det er en kraftig forstuing i foten. Men der er ikke første gangen Tvedt faller ved markeringen av det gamle fortauet på Vågsallmenningen.

I fjor da hun var på vei inn på Banco Rotto, traff hun kanten med tåspissen, snublet, føk fremover og landet på knærne. Etter det gikk hun med svære hevelser på knærne. Hun har ikke brukket noe, og sier at det er andre som har vært verre ute enn henne. Som skattebetaler finner hun seg ikke i dette lenger.

Underholdningsverdi

Det er heller ikke første gang BT skriver om alle ulykkene som skjer utenfor restaurant Banco Rotto. Langs restauranten er en forhøyning som skal markere et fortau fra 1890-årene, og det er her folk snubler og skader seg til stadighet. Daværende bestyrer Kjell Gunnar Myhre på Banco Rotto fortalte om ulykkene utenfor restauranten til BT i august.

Geira Tvedt har forsøkt å få tak i byråden for byutvikling, Lisbeth Iversen, men har fått opplyst at hun er bortreist.

- Gir meg ikke

Hun har vært operert både i hofte og rygg, og forteller at hun blir så redd når hun faller.

Tvedt synes som mange andre at Vågsallmenningen er blitt nydelig å se på, men hvorfor skal disse kunstnerne være så lite praktiske, sukker hun. En drosjesjåfør hun reiste med fortalte henne også at han hadde erfaring med folk som faller utenfor Banco Rotto.

Hun mener det står noe i plan- og bygningsloven om offentlige bygg og sikkerheten for publikum.

— Jeg kommer ikke til å gå på Banco Rotto igjen før kommunen ordner denne kanten, sier Geira Tvedt. - Og jeg kommer ikke til å gi meg før kommunen har gjort noe med dette.

FELLE: Kanten utenfor Banco Rotto er kunstnerisk korrekt, men for fotgjengerne - og kommunen - er den blitt mye mer enn det.

FOTO: TRUDE HAUG