Fra et oversvømt døpebasseng i Kristkirken i Bergen rant vannet ned gjennom taket til NRK-huset på Minde i Bergen. Søndag kveld hadde frimenigheten Bergenskirken dåpsseremoni i døpebassenget til Kristkirken. Det var første gang de brukte bassenget, og alt gikk bra, helt til de skulle skru av kranen.

Det ble skrudd på feil kran, og vannet rant til slutt over bassenghøyden. Ikke så farlig for medlemmene i Bergenskirken, for de var gått, men mye verre for intetanende NRK-medarbeidere som kom på jobb mandag morgen.

Se BTV-innslag

Det «vigslede» vannet fylte gulvene, blant annet i den tekniske sentralen i NRK-huset.

– Da vi ringte vaktmesteren i NRK-bygget, hørte vi ord det er lenge siden vi har hørt, sier rektor ved Veien bibelskole i Kristkirken i Bergen, Sverre Bjørn Haug, til NRK.

Om ikke bannordene var det spor utvannet, så tok det åtte mann fra ISS Skadeservice flere timer før de fikk tørrlagt bassenget og rommene rundt og satt et definitivt punktum for søndagens dåpsseremoni.

Før den tid hadde flere NRK-ansatte dekket til teknisk utstyr og satt ut bøtter der hvor vannet kom gjennom taket.

— Vi har koblet ut strømmen der det er mulig å gjøre det, sier teknisk sjef i NRK Hordaland, Odd Fosse.

Strømstansen og lekkasjen har så langt ikke gått ut

Lydtekniker i NRK Hordaland, Cato Christensen, tok det hele med stoisk ro, selv om vannet kan ha gjort skader for millionbeløp:

– Så lenge det er snakk om vigslet vann, går det vel bra, utbrøt han.

NRK måtte kalle inn mannskaper for å tørke opp lokalene etter at vannet strømmet ned fra oven.
BTV