Politiet rykket klokken halv ett i natt ut til utestedet Finnegan's, etter at ansatte meldte om at en av gjestene hadde med seg en kniv.

— Personen viste denne frem, og hadde med seg fire andre venner. Vi var på stedet noen minutter etterpå, sier operasjonsleder Morten Kronen.

Uten lovlig opphold

Tidligere i år var det et masseslagsmål utenfor den samme puben, hvor tre personer ble knivstukket.

Politiet opplyser at de raskt fikk kontroll på mannen uten dramatikk. De fem personene skal alle være utenlandske borgere født på midten av 1980-tallet.

— Besittelse av narkotika

Ingen av dem har lovlig oppholdstillatelse i Norge.

— De ble innsatt på bakgrunn av utlendingsloven, samt besittelse av narkotika, forteller operasjonslederen.

- Sendt ut flere ganger

De fem som ble tatt med fra Finnegan's er formentlig nordafrikanere, opplyser politiadvokat Arne Fjellstad i politiets utlendingsavsnitt. Han har fått det påtalemessige ansvaret for tre av dem, blant dem en 31-åring som ser ut til å være sendt ut av landet flere ganger tidligere.

— Jeg håper å få en dom mot ham, kanskje allerede i dag, fordi det er ulovlig å returnere etter å ha blitt utvist. Men det avhenger av at han er villig til å tilstå, sier Fjellstad.

De to andre i Fjellstads «portefølje» har ikke politiet sikker identitet på.

— Det er et gjentagende problem. Uten sikker ID, har vi heller ikke reisedokumenter som vi kan bruke til å få dem returnert.

- Ikke planlagt fengsling

En annen politiadvokat, Anja Mathiesen, har ansvaret for de to siste av de fem som ble tatt med fra puben i natt. Blant dem er også mannen som skal ha hatt med seg med kniv. Mandag formiddag har hun ikke helt oversikt over hva som vi skje med de to.

— Foreløpig har vi ikke planlagt noen fengsling av dem, sier Mathiesen, som jobber i allmennavsnittet.

— Vi skal ta noen avhør, det gjelder henholdsvis mistanke om bæring av kniv på offentlig sted og mindre mengder narkotika.