— Denne bomben kunne vært dødelig i nærområdet. Hadde den gått av i et rom, kunne man påregnet en del dødsfall, sier operasjonsleder Leif Bell ved politiet i Sogn og Fjordane.

I kveld tok mannskap fra Forsvaret med seg bomben ut i skjærgården i Florø, og sprengte den. Politiet tror ikke bomben er laget av folk fra byen.

— Dette var kvalitetsarbeid. Vi tror ikke den kan være laget av folk fra nærområdet, sier Bell.

Bomben ble innlevert i dag tidlig av to ungdommer i 20-årsalderen som kom til politiet i følge med stefaren til den ene.

Bomben var satt sammen av en flaske med svart pulver og ledninger som stakk ut. Ledningene var etter alt å dømme tennsats.

Den ble plassert i politiets garasje inntil forsvarets medarbeidere tok hånd om den. Garasjen ble sperret av.

Politiet vet foreløpig ikke hvordan de to ungdommene fikk tak i bomben, og hvorfor de tok vare på den. Ifølge operasjonsleder Einar Vereide skal de ha gode holdepunkter for å finne tredjemannen. Saken etterforskes nå for fullt, og politiet har sikret seg bevis i saken.

— Hvor farlig var det å oppbevare bomben og transportere den til dere?

— Det var ingen overhengende fare så lenge de brukte vettet når de transporterte den. Men hadde de tuklet med åpen varme eller andre tennkilder, kunne dette blitt fatalt, mener operasjonssjef Leif Bell.