— Det var kjærlighet ved første blikk, forteller Kristin Bjørnevoll. De møtte hverandre på flyet fra Oslo til Stockholm. Hun er flyvertinne. Han flyvert. Noe skjedde mellom dem der de serverte i et fullt fly. I går var de i skyene igjen. De holdt hverandre godt i hendene i kapellet.

Nonneseter kloster var viet jomfru Maria og var Cistercienerordenens eneste nonnekloster i Norge. Kapellet var i bruk fra 1250 til 1528 og ble benyttet som døvekirke i Bergen fra 1951 til 1989. I går var det vakkert pyntet med levende lys, blomster og rød løper.

Som en prinsesse

-Jeg føler meg som en prinsesse, sier Kristin Bjørnevoll. I går ble hun behandlet akkurat som det. Et av byens kjøpesenter spanderte bryllupsfesten og plukket ut de to blant 40 søknader til «vårens bryllup». Mens Finn Schjøll underholdt publikum og laget brudebukett av eføy, grønne og blå blomster i Passasjen, pyntet Nina Ohnstad brudens hår like ved.

Kirkegulvet var særdeles kort for pappa Kjell Otto Bjørnevoll, som førte bruden inn. Forlover Marek Zielinski hadde med ringene, som ble satt på i kirken. Bare de 40 gjestene som fikk plass i kapellet, vet hva brudgommen gjorde da han trakk sløret til side.

Kraft til det utrolige

Prest Thor Brekkeflat snakket om kjærligheten, om positive forventninger og kraft til det utrolige. På fiolin ledsaget Randi Bakke organist Bjørn Lien. De fikk alle med i sangen «Å leva det er å elska». Etter jødisk skikk knuste brudgommen et glass før brudeparet gikk ut av kirken.

— Fantastisk! Dette har jeg ventet på lenge, smiler Kristin Bjørnevoll.

LYKKE: Barn blåste såpebobler og venner kastet papirbiter i alle regnbuens farger over brudeparet Kristin Bjørnevoll og Yoseph Todros. Til venstre brudens foreldre Elsa og Bjørn Otto Bjørnevoll.<br/>Foto: GIDSKE STARK