— Min klient er lettet og ser frem til en tilværelse uten en siktelse hengende over seg, sier jentens forsvarer, Lasse Solberg.

Solberg ble muntlig orientert om henleggelsen tirsdag. Han sier det er grunnlag for, og «høyst aktuelt», å kreve erstatning for den lange perioden jenten måtte leve med siktelsen.

En 15 år gammel, medsiktet gutt fikk trusselsaken mot seg henlagt tidlig i februar.

Legger saken død

Mandag 19. november i fjor ble en skremmende skoledag for elevene på Erdal ungdomsskole. I løpet av helgen var det oppdaget en trusselvideo på YouTube - en video med bilder av Askøy-skolen og referanser blant annet til skolemassakrene i Jokela.

Jenten ble pågrepet 23. november. Hun har hele tiden stått fast på at hun ikke har noe med trusselvideoen å gjøre.

— Siktelsen har vært en belastning for min klient. Etterforskningen har vært vanskelig, ja, men jeg stiller meg kritisk til at det har tatt så lang tid å få en avklaring, sier forsvarer Lasse Solberg.

Politiet er heller ikke fornøyd.

— Vårt mål når så unge personer er involvert, er å avgjøre saken innen 60 dager. Vi er ikke fornøyd med tidsbruken, sier lensmann Odd Dale.

I dag skal det være møte mellom Askøy-politiet og ansvarlig jurist fra Hordaland politidistrikt.

— Vi anser saken som avgjort i denne runden. Det må nye opplysninger til før vi etterforsker videre, sier Askøy-lensmann Odd Dale.

- Lagt ut på «Huset»

Noe av det som har tatt lang tid, er kriminalteknisk gjennomgang av beslaglagte PC-er. Resultatet ble klart først for noen uker siden.

Ifølge lensmannen viser de tekniske undersøkelsene at et par PC-er fra ungdomskultursenteret «Huset» på Florvåg har spor av trusselvideoen i seg.

— Alt tyder på at videoen ble lagt ut på YouTube fra de samme maskinene, sier Dale.

Rektor Leiv Jan Nielsen ved Erdal ungdomsskole er glad for at saken nå er over.

— Det er det beste for alle parter, vi snakker jo om barn her, sier Nielsen. Ifølge rektoren ble det raskt normale tilstander på skolen.

— Hva tenker du om politiets arbeid?

— Saken ble tatt på alvor, og det var riktig når vi ser på forhistorien og dramaturgien i videoen

: