— Det er ikke noe nytt i saken foreløpig. Vi har brukt dagen til å bearbeide de opplysningene vi sitter med så langt, sier politioverbetjent Bjørn O. Johnsen ved forseelsesavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon.

Til tross for massiv oppmerksomhet - historien om pepperkakebyen går nå verden rundt - har det kommet inn få nye tips i saken.

I går fikk politiet en henvendelse fra en mann på Nordnes, som hadde blitt vekket av en full mann som skrøt i telefonen av at han hadde knust pepperkakebyen.

Artikkelen fortsetter under videospilleren.

Politiet fikk i går også et anonymt tips om to navngitte personer.

— Vi undersøker fortsatt dette tipset, men hvis noen har flere opplysninger rundt det, er vi veldig interessert i å snakke med dem, sier Johnsen.

**Les også:

Næringslivet starter kronerulling**

Politiet har samlet inn og gått gjennom opptak fra overvåkingskameraer i området, for å se om gjerningspersonene kan være fanget opp på video.

Det viste de seg å ikke være.

— Vi har sett på det som er av kameraer, men det har ikke gitt resultat, sier Johnsen.

Lørdag var Bypaviljongen på Torgallmenningen fylt til randen av barn og voksne som pyntet 650 pepperkakehus. I tillegg hadde Bergen Sentrum fått inn omtrent 80 prosent av hus laget av privatpersoner, skole— og barnehagebarn. Alt sto i Pepperkakebyen, klart for montering.

Artikkelen fortsetter under videospilleren.

Stort engasjement

I bt. nos kommentarfelt og på Facebook hagler det med kommentarer etter ødeleggelsene.

Yngve Johnsen oppfordrer barnehager til å begynne uken med å lage nye pepperkakehus:

Kjempemobilisering på gang! Veldig bra!!! Men ungene burde få en sjanse til å være med på gjenoppbyggingen — omtrent på samme måte som de leverte. Oppfordrer skoler og barnehager til å ta "fri" fra annet gjøremål mandag eller tirsdag - og lage husene sine på nytt. Dette vil gi barna en følelse av å "kjempe mot det vonde".

— En passelig samfunnstraff for gjerningsmennene vil være å sitte med politivakt på Torgallmenningen å forklare hvorfor de har gjort dette til alle barna som har laget pepperkakehus, sier en far på 53 år til bt.no.

Klarer vi å gjenreise Pepperkakebyen på en knapp uke? Si din mening her.

KNUST: Det meste av Pepperkakebyen ligger nå i ruiner.FOTO: SILJE KATRINE ROBINSON
MALING: Gjerningsmennene har ikke nøyet seg med å knuse husene. De har også helt ut maling og sprøyet med et pulverapparat.FOTO: SILJE KATRINE ROBINSON
SPØKELSESBY: Bare en vegg står igjen av «Spøkelsesslottet».FOTO: SILJE KATRINE ROBINSON