Hva gjør du når mannen din sitter benket foran tv-skjermen, oppslukt av sportssendingene fra Salt Lake City? Mange kvinner tar saken i egne hender og henvender seg til sexbutikkene. De opplever en pågang som ligger langt over gjennomsnittet.

— Særlig er det mange som er interessert i vibratorene gull- og sølvstaven, forteller Elin Strand, daglig leder på Kondomeriet. Begge modellene er de nå utsolgt for. Også vibratoren med fjernkontroll har vært særlig populær de siste ukene.

— Den er egentlig ideell. Mennene kan sitte med fjernkontroll i hver hånd. En til tv, og en til vibratoren hvis konen blir for innpåsliten, ler Strand.

Gummikopi i skuffen

Sexbutikken Paradise har også merket den økende interessen.

— Den andre lørdagen under OL hadde vi en vanvittig pågang. De ansatte ringte meg og sa at vi var i ferd med å gå tom for vibratorer. Vi lurte jo på hva som var grunnen, sier Vigdis Pettersen, som er daglig leder for sexbutikken. I tillegg til gullstaven har også noe hun kaller «Willy Kit» vært særlig etterspurt.

— Med lateksmasse kan du lage en avstøpning av mannen din, fylle den og montere på en vibrator. Dermed får kvinnene en kopi de kan ha i nattbordsskuffen. Den er god å ha når han er på reise, eller ser sport på tv, sier Pettersen.

Stadig flere kvinner

Tidligere var det flest menn som handlet i sexbutikkene. Men de siste årene har både Kondomeriet og Paradise merket at kvinner utgjør en stadig større del av kundegruppen.

— Kvinnene kommer mer på banen og viser en ny åpenhet rundt sin seksualitet. Tidligere var store sportsstevner en laber periode for oss, men nå merker vi en oppgang også under OL. Det er på grunn av kvinnene, konstaterer Pettersen.

UTSOLGT: - Den andre lørdagen under OL hadde vi en vanvittig pågang, sier Vigdis Pettersen i sexbutikken Paradise. Butikken holdt på å gå tom for gull- og sølvstaver.
FOTO: ØRJAN DEISZ