Plantekar, fuglebad, tråkkeheller eller fantasifulle figurer – bare fantasien setter grenser for hva som kan lages i hypertufa.

Røffe kar

Plantekar i hypertufa er små og store kar støpt av sand, sement og torv. Plantekarene har et røft og ubehandlet utseende og kan for eksempel brukes til å lage små fjellhagesamfunn.

Har du lyst å være med og lære litt om hvordan du kan støpe fine og spennende hypertufa-ting til hagen, kan du bli med på Hagelagets ”hypertufa-møte” den 5. mai.

Vi møtes på Steinsenteret i Morvik mandag 5. mai kl. 18.00. Der kan vi være innendørs om været tilsier det. Ta med gode gummihansker og ha på klær som ”tåler en støyt”.

Hva kan brukes?

Ta gjerne med deg noe du kan bruke som støpeform. Til å lage et firkantet plantekar kan du for eksempel bruke to rektangulære plastbokser der den ene er ca. 10 cm lengre og bredere enn den andre. Den største blir da ytterform og den minste innerform, og veggene (og bunnen) i trauet du lager blir ca. 5 cm tykke. En mindre, avskåret plastbøtte inni en større avskåret bøtte kan for eksempel brukes til å lage runde plantekar. Obs! Formene bør ikke være for store fordi plantekarene da blir veldig tunge å flytte.

Hagelagets ”hypertufa-møte” er åpent for alle som har lyst å være med.

Hjertelig velkommen!

Les flere saker fra Åsane Hagelag

Se også Hagelages hjemmeside

Elise og Erik viser stolt fram tre plantekar som ble støpt i hypertufa på Hagelagets møte i fjor vår. Erik hjalp til med å klargjøre og plante i hypertufa-karene før de ble solgt på Hagelagets plantemarked.
Bjørg Sookermany