• Oppdatering søndag: Aksjonen ble ikke gjennomført. Det er ingen synlige skader på inngangspartiet til Dreams. Aksjonen skulle skje klokken 05.00, etter det vi får opplyst, og bt.no var invitert til å dekke hendelsen.

Motstanderne av strippeklubben Dreams aktet å gjøre mest mulig skadene på lokalene.

— Vi skal knuse så mye som mulig, sa en av aksjonistene.

bt.no varslet

bt.no takket nei til å møte opp og filme aksjonen, siden vi ikke ønsker å oppmuntre til grove lovbrudd. Vi røper likevel ikke identiteten til personene som kontaktet oss.

Ettersom aksjonen antas å ha bred offentlig interesse, valgte vi i stedet valgt å omtale planene noen timer før den skulle settes i verk.

Aksjonistene reagerte sterkt på at bt.no på denne måten «ødela» aksjonen, og opplyste at den trolig ville bli avlyst.

Grupperingen som ville gjøre grovt skadeverk på Dreams, tilhører nettverket Front mot salg av kropp (FMSAK), der blant annet Rød ungdom, 8. mars-initiativet i Bergen og Kvinnegruppa Ottar er aktive.

Ingen av disse organisasjonene skal ha godkjent planene om grovt hærverk, etter det bt.no forstår. Aksjonistene tilhører trolig en ytterliggående fraksjon.

- Hårreisende

Eieren av strippeklubben, Geir Carlsen, reagerer sterkt på planene om grovt hærverk.

— Det høres helt hårreisende ut, sier han.

Carlsen kontaktet politiet og ba dem være på vakt.

Den siste uken har det hengt plakater med bilde av Carlsen forskjellige steder i byen. Her blir han omtalt som «hallik».

Truende

Lørdag ettermiddag brente aksjonister fra FMSAK et bilde av ham på Torgallmenningen, og på en plakat hadde de malt en blink på Carlsens ansikt.

— At de vil benytte seg av ytringsfriheten, har jeg ingen problemer med, men når de bryter norsk lov, detter de ned på et lavmål, sier Carlsen.

- Hvordan ser du på din egen sikkerhet?

— Jeg er ikke veldig bekymret for egen del, men har familie og venner som kan bli berørt av dette. Det bekymrer meg mer, sier Carlsen.

Det har vært jevnlige demonstasjoner utenfor strippeklubben helt siden den åpnet i januar.

Politiet på vakt

Politiet lovet å slå ned på eventuelle ulovligheter fra aksjonister.

— Vi er nettopp blitt klar over dette, og vil holde et våkent øye med stedet, sa operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt sent lørdag kveld.

Saken oppdateres.

KAMPANJE: Daglig leder Geir Carlsen på Dreams Showbar blir utsatt for stadig sterkere virkemidler fra aksjonister. Den siste uken har det hengt plakater av ham i Bergen sentrum, der han omtales som hallik. AKRIVFOTO: Rune Berentsen