Meteorologene tror varmen kan bikke over 20 grader også i helgen.

Det er først og fremst sensommeren som har vært eksepsjonelt varm i år, forteller meteorolog Roar Hansen i Storm Weather Center.

I mai hadde Bergen bare syv dager med temperatur på over 20 grader. I sommermånedene juni, juli og august kom det 47 sommerdager, mens vi til og med 12. september har hatt syv slike varme døgn, opplyser TV 2s værstatistiker. Dermed mangler vi bare fem døgn med kvikksølvet over 20-streken for å tangere 1996-rekorden.

En rekord er imidlertid for lengst slått: tirsdag noterte vårt lokale Florida det 20. døgnet med over 25 grader. Den gamle rekorden fra 1992 og 1997 var 16 hete døgn.

Vantro bergensere har nytt dagene med shortsvær, til tross for at kalenderen viser midten av september. Og sommeren er langt fra over, selv om det gradvis vil bli kjøligere i dagene fremover.

— Vinden dreier mer på nord og vest, og dermed synker temperaturene gradvis. Men solen vil komme frem både lørdag og søndag, og midt på dagen kan det godt bli rundt 20 grader. Også mandag ser bra ut, men deretter må vi belage oss på litt bygevær, sier Hansen.

SOLBAD: Bergen badet i sol.