Torsdag overlevde han, som én av syv sjøfolk, det dramatiske ”Bourbon Dolphin”-havariet utenfor Shetland.

Da ulykken inntraff, oppholdt han seg på A-dekket og fulgte med på arbeidet. Selv tror han at nettopp det at han oppholdt seg der, reddet livet hans.

Les også: Her er de savnede

– Båten begynte å krenge til babord, mer enn normalt. Da den kom tilbake igjen, tenkte jeg at ”skal jeg ha på meg redningsvest?”. Så krenget den enda mer til babord, og en gang til. Da sprang jeg fort fremover, fortalte Hafsås da han lørdag kveld møtte pressen på Shetland.

– Forferdelig bråk Han fikk fatt i tre redningsvester i en kasse ved hovedinngangen til A-dekket, og fikk gitt to av disse til lærlinger om bord.

– Det var et forferdelig bråk, og båten lista mer og mer til babord. Vi begynte å skjønne at dette ikke går. Jeg ropte at ”vi må bare berge oss, karer”. Båten fortsatte å gå rundt til babord, og jeg skled av båten og i sjøen, sa en gråtkvalt Hafsås.

Knep seg fast i container ”Bourbon Dolphin” drev lenger vekk fra ham, og han fikk øye på de to lærlingene. De var i sjøen mellom matrosen og båten.

– Det kom en container, og jeg ropte at de måtte knipe seg fast i den. Den kom så driftende mot meg, og jeg klarte også å knipe meg fast. Vi pratet og pratet for å holde motet oppe.

Matrosen sier han var veldig glad for å bli plukket opp og i sikkerhet, men gleden har en sterk bismak.

– Jeg klarer ikke å slippe løs følelsen av å være reddet, for det var andre som ikke kom seg ut av båten, fortalte matrosen. Flere ganger måtte han ta korte pauser mens han fortalte den dramatiske historien.

Fem personer er fortsatt savnet etter forliset, mens tre er bekreftet døde.

Minnestund Mange av de pårørende er kommet til Shetland, og i morgen blir det holdt en minnemarkering.

– Vi vil gå ned til stranden, der vi er en stund. De som vil, får kaste blomster på havet. Deretter tar vi fly ut til åstedet, slik at de pårørende får se båten og omgivelsene, sier administrerende direktør i Bourbon Offshore, Trond Myklebust.

SCANPIX