Lite ante lille August om at han i løpet av sitt første døgn i Bergen — og på jorden forøvrig - skulle bli møtt av ordfører Gunnar Bakke med et stort pressekorps på slep.

Foreldrene Annine og Egil Horstad tok imot alle i et rom på Kvinneklinikken i formiddag, relativt uthvilte etter fødselen klokken fire minutter over ett i natt.

— Fødselen gikk veldig greit, jeg må bare gi all ros og skryt til Storken, sier mor Annine med August i armene.

Hun og Egil fikk høre om at en rekordbergenser var på vei da de kom til Kvinneklinikken, men det var ikke rom til å tenke for mye på det.


Se også: Salutt for en kvart million bergensere.

— Vi spøkte litt da vi så en artikkel om det i avisen. Men det var utrolig overraskende, stråler hun.

August ble født et døgn før terminen, veide 3860 gram, og er 52 centimeter lang.

Celebert besøk

— Jeg har den store glede å fortelle at vi nå har passert 250.000 innbyggere, jubler ordfører Gunnar Bakke.

Han ankom Kvinneklinikken med et stort diplom, blomster, og et sølvfat.

— Vi har jo uttrykket om å være født med en sølvskje i munnen, men dette er altså et sølvfat, sier Bakke og viser frem inngraveringen som feirer den spesielle stunden.

Bergenser nr. 250.000 har far fra Naustdal og mor fra Vesterålen og Bergen. Pappa er advokat i Vogt & Wiig, og mamma er lærer på Ortun skole.

Folkefest

Dagen blir markert blant annet med flaggheising klokken 12.00 ved Bergen Rådhus, og gratulasjonssalutt fra Bergenhus festning.

— Vi ønsker å markere at vi nå passerer en viktig milepæl for byen, og kommer til å dekorere Bergen Rådhus med et enormt banner med 250 000 ansikter. Vi ønsker på denne måten også å vise hvor mange 250 000 faktisk er, og vil vise at bergensere er fargerike, mangfoldige og inkluderende, sier ordfører Gunnar Bakke i en pressemelding.

Banneret henger nå på rådhuset.

Og enda en fest...

Det blir også folkefest lørdag 23. august, med et opptog fra Bryggen klokken 14.30, og feiring på Festplassen fra klokken 15.00.

Hvordan bør bergenserne markere dagen? Si din mening i feltet under!

Walter Wehus
NYESTE SKUDD PÅ STAMMEN: August i pappas armer.
Walter Wehus
Walter Wehus
Jon Tufto