Tor Vilhelm Tysseland, Åsane menighet

KRIK er forkortelse for Kristen idrettskontakt. Dette er en bevegelse som startet for over 20 år siden av og for mennesker som tror på Jesus og er glad i idrett. KRIK er den kristne bevegelse i Norge som er raskest voksende. Kjente fotballspillere som legenden Rune Bratseth og Branns Bjørn Dahl er to av mange idrettsutøvere som har et sterkt forhold til KRIK.

Til tross for at KRIK først ble startet av toppidrettsutøvere er KRIK først og fremst et tilbud til alle som ønsker å utfolde seg i ulike idrettslige aktiviteter uten noe form for prestasjonspress. Her er hovedparolene; Jesus, fellesskap og gøy!

Spennende og sprøtt

KRIK-Åsane har hatt en aktiv historie med over 200 medlemmer en periode. Etter at det ikke har vært noe tilbud i vår menighet en liten stund har en initiativrik gjeng startet opp et helt nytt tilbud kalt KRIK-Flaktveit. De har treningstider fredag kl.17-19 på Li skole. Lederteamet består av unge mennesker som selv har mye glede av fellesskapet i KRIK. Dette er blant annet Jenny Cecilie Sætran, Jon Magerøy, Kjell Magne Birkelund og Kevin Flaten. Er du konfirmant neste år og synes dette høres spennende ut kan du melde deg på denne gruppen når du melder deg på konfirmantopplegget nå i juni. Da blir det KRIK-trening annenhver fredag. KRIK-lederne oppfordrer flere til å melde seg som ledere. Dette er kjempegøy!

Lederne påpeker sterkt at i KRIK gjelder allsidighet, og at man gjør mange spennende og sprø ting. Her er det er ikke farlig å dumme seg ut! Det er mest lek, med noen kjekke konkurranser, happeninger, weekender og lignende.

KRIK-jente til beinet

På spørsmål om hvorfor hun er så glad i KRIK og tror hun kan få til et spennende tilbud i Åsane svarer Jenny Cecilie, lederen i student-KRIK, at hun er en KRIK-jente til beinet! Er det ikke flott å starte fredagskvelden med en skikkelig treningsøkt sammen med gode venner?

Det finnes nå flere lokallag for KRIK i Åsane foruten Flaktveit. Dette er Eidsvåg, Hordvik og Salhus. Ta kontakt hvis dette høres spennende ut.

Du kan lese hele saken i siste nummer av Kirketorget, menighetsbladet for Åsane menighet.

Her finner du KRIKs nettside. KRIK Flaktveit har også sin egen side.

Spreke og blide ledere i KRIK-FlaktveitJenny Cecilie Sætran, Jon Magerøy (v) og Kjell Magne Birkelund (h).
Tor Vilhelm Tysseland