En foredragsholder ble båret bort etter et illebefinnende i Grieghallen torsdag kveld, og har siden vært sporløst forsvunnet. Kvinnen er markedsdirektør Jenny Swansson, i selskapet Clearwater, som BT tidligere har antydet drev med hemmelige forhandlinger om Bergen Kommunes vannforsyninger. I foredraget torsdag lanserte Swansson avtalen, som innebærer overtakelse av Svartediket og alt drikkevann.

Basert på hva politiet kaller ”fellende bevis” fra kvinnens suite på Hotel Norge, er Varg Veum satt i varetekt. Politiet viser bl.a. til bilder fra hotellets overvåkningskameraer, som viser en oppjaget Veum sammen med Jenny Swannson, kvelden før hun forsvant.

I følge politiet skal Veum enten ha personlige motiver for å fjerne Swannson, eller hatt i oppdrag å få henne til å forlate Bergen.

Jenny Swannson har terget på seg flere Bergensere den siste tiden, med forsøk på å overføre draktfarge og identiteten til fotballaget Brann, til det belgiske selskapet Clearwater. Vannsaken som også har satt byråd for vann og avløp, Hans Kaen, i et dårlig lys, mistenkt for korrupsjon.