• Folk stjeler biler hver dag, men det er helt klart at dette var planlagt, sier eieren.

Lørdag formiddag ble Eilif Harbitz-Rasmussen oppringt på hytten av sin sønn. Tyver hadde vært på ferde på Skarholmen på Askøy.

— De har stjålet en 33 år gammel Toyota pickup. Det er en veteranbil, forteller Harbitz-Rasmussen.

Bilen var innlåst på et lukket området på Skarholmen, like under Askøybrua.

— De har nok kjørt rett inn i kjettingen. Folk stjeler biler hver dag, men det er helt klart at dette var planlagt, sier eieren.

Den stjålne bilen er rød og har registreringsnummer XR25189.

  • Vet du noe om saken? Tips oss på SMS/MMS til 2211 eller epost

Passerte bomstasjon

Harbitz-Rasmussen har funnet ut at bilen passerte Gravdal bompengestasjon kl. 03.42 natt til lørdag.

— Vi har fått melding om at en bil er stjålet. En patrulje er på vei ut der nå, sier operasjonsleder Bjarte Rebnord i Hordaland politidistrikt like etter kl. 11.30.

SOLID: - Geriljasoldater kjører typisk denne bilen. Det sier vel sitt. De er ikke primært interessert i å bruke tid på å mekke på biler, forteller varabrannsjef Eskil Skarstad i Bindal kommune, som solgte bilen i fjor.
Bindal kommune

Eieren forteller at han de siste årene har vært plaget av flere tyverier. I fjor skal tre påhengsmotorer ha forsvunnet.

Den stjålne veteranbilen av merket Toyota Hilux har en svært spesiell forhistorie. Etter å ha vært brukt som brannbil av brannvesenet i Bindal kommune i Nordland siden 1981, ble den i fjor vår lagt ut for salg på Finn.no.

I utgangspunktet håpet brannvesenet å få inn rundt 50.000 kroner, men budrunden stoppet ikke før den nådde 146.000 kroner.

Den som opprinnelig fikk tilslaget ville være anonym, noe som førte til at kommunen heller solgte bilen til Harbitz-Rasmussen for en lavere pris.

— Geriljabil

Varabrannsjef Eskil Skarstad i Bindal kommune blir trist når BT forteller ham om tyveriet.

— Jeg håper virkelig den kommer til rette igjen. Denne bilen er svært orginal og fin, og hadde kun gått i overkant av 6000 kilometer da den ble solgt.

Toyota Hilux er kjent som en ekstremt slitesterk og standhaftig bil.

— Geriljasoldater kjører typisk denne bilen. Det sier vel sitt. De er ikke primært interessert i å bruke tid på å mekke på biler, forteller varabrannsjef Skarstad.

Han skryter av Harbitz-Rasmussen som en god eier av veteranbiler. Sist uke kjøpte sistnevnte enda en bil fra brannvesenet i Bindal.

Tips om den stjålne bilen kan meddeles politiet på telefon 02800.