To menn ble sendt til Haukeland universitetssykehus med alvorlige skader etter et masseslagsmål i Bergen sentrum mandag ettermiddag.

En 26-åring ble knivstukket, mens en 24-åring ble utsatt for vold med en spade.

Politiet sperret av deler av både Strømgaten og Allégaten mens de jaktet på flere ukjente gjerningspersoner, og pågrep etter hvert to menn på 26 og 31 år. En av mennene skal ha tilknytning til adressen der bråket startet.

— For oss er det uavklart hva som har skjedd, sier politiførstebetjent Jannicke Johannessen ved volds- og sedelighetsavsnittet på Bergen sentrum politistasjon.

Funnet blodig i hage

Den første meldingen gikk på husbråk i Strømgaten, og kom i 17-tiden mandag ettermiddag. Politiet rykket ut med fem biler.

24-åringen ble funnet bevisstløs og blodig i en hage i Allégaten, etter å ha blitt angrepet med en spade. Han ble fraktet bort med ambulanse.

26-åringen som ble knivstukket kom seg til legevakten på egen hånd, og ble derfra sendt videre til Haukeland. Han ble utskrevet tirsdag, opplyser sykehuset.

Politiet har gjort funn på åstedet, men Johannessen vil ikke si noe om eventuelle beslag eller om spade og kniv er funnet.

En av de to pågrepne mennene sitter tirsdag ettermiddag i avhør, og politiet er også på Haukeland sykehus for å få snakket med de to ofrene.

— Vi bruker nok dagen i dag for å få plassert litt hvor alvorlig det er, og hva slags forklaringer de kommer med, sier Johannessen.

Saken er kodet som legemsbeskadigelse, men Johannessen sier at siktelsen kan bli endret etter hvert som politiet får klarhet i hva som faktisk har skjedd.

Foran sjokkerte vitner

Deler av hendelsen skjedde på åpen gate, foran skrekkslagne vitner. En av de to pågrepne ble pekt ut av vitner. Flere andre stakk av fra åstedet.

Ut fra vitneobservasjoner mente politiet i går at minst fem menn var involvert. Alle skal være av utenlandsk opprinnelse.

- Leter dere etter flere personer i forbindelse med voldsepisoden?

— Akkurat nå er det de to pågrepne vi forholder oss til. Men vi utelukker ikke at det kan dukke opp andre, sier Johannessen.

Hun kan foreløpig ikke si om de involverte er kjent av politiet fra før.

— Det er usikkert hvilket miljø de kommer fra og hva slags relasjon de har til hverandre, sier hun.

FULL UTRYKNING: - Vi har satt inn alle ressurser, sier innsatsleder Jan Bredo Andersen.
OLE VALAKER