— Nei, hva det vil koste, vet vi ingenting om, sier Tore Andersen, fast bestemt på at drømmen ikke skal føye seg inn i rekke av storslåtte bergenske luftslott.

— De som kjenner meg, vet at når jeg går inn for noe, så gjør jeg det 110 prosent, sier Andersen.

I et år har Andersen og hans medhjelpere jobbet med planene om idretts- og friluftspark i Åsane. Ennå er ikke spaden stukket i jorden, og det vil kanskje ikke skje før i 2008, men Andersen har hatt tallrike møter med politikere og representanter for idretts- og organisasjonsliv. Senest med byrådsleder Monica Mæland og byråd for oppvekst Hans-Carl Tveit i går.

Møtene har vært så positive at de iallfall ikke har tatt fra ham gløden.

Andersen og Tore Jensen i konsulentselskapet Opus Bergen AS innrømmer uten å blunke at planene er både luftige og spenstige. Samtidig hevder de at de har gjort «et fotarbeid» i forhold til interessenter og kapitalkrefter som har stilt seg til disposisjon for å jobbe med blant annet finansieringen når prosjektet blir tatt ett steg videre.

Pådriverne bak legger ikke skjul på at de forventer av de store bedriftene som gjennom år har tjent massevis av penger på å være lokalisert i Åsane, at de engasjerer seg i og bidrar til å gjøre Åsane til en bedre bydel å bo i.

— Det bør være et felles ansvar, også for kommersielle aktører, å gi noe tilbake til bydelens innbyggere, sier de.