Tre kriminalteknikere fra Kripos og to fra Haugesund politistasjon jobber med å sikre spor på åstedet.

Obduseres i morgen

— Vi regner med at teknikerne vil bruke to dager på å bli ferdig på åstedet. Vi kan neppe si noe om tidspunktet for drapene før de fire avdøde er obdusert, sier politiinspektør Gro Rossehaug i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Drapene ble meldt klokken 16.39 i går ettermiddag etter at en fjern slektning oppsøkte huset. Familien skulle ha vært i familieselskap på Bømlo søndag, men dit kom de aldri.

Ifølge Rossehaug vil de fire døde neppe bli sendt til obduksjon før i morgen. Obduksjonen skal foregå på Gades institutt i Bergen.

Politiet ønsker ikke å opplyse om dødsårsaken til moren og de to døtrene i familien. Ifølge VG skal det kun være den 50 år gamle faren i familien som har skuddskader.

Sorg og sjokk på skolen

Flagget vaiet på halv stang utenfor Sveio skule i dag tidlig.

For de om lag 55 ansatte og 350 elevene startet dagen med minnestund og med å snakke om det som var skjedd dagen før. Meldingen har spredd seg i hele Sveio-samfunnet om at Oddvar Stølen (50), ektefellen Kari S. Mækeland Stølen og to av døtrene, Nora (18) og Stina (12) var funnet døde i huset på Våga.

— Dette har gått inn på folk. Det er stille på lærerrommet, men de har også et oppdrag som går ut på å bearbeide sorgen og savnet, sier rektor Olav Bergmål ved Sveio skole til NTB.

Stina Mækeland Stølen var multihandikappet og gikk på Sveio skole. Hver dag ble hun kjørt i drosje fra hjemmet og til skolen der hun gikk i sjuende klasse.

Kripos på stedet

Tekniske etterforskere fra Kripos ankom i dag åstedet for familietragedien i Sveio for å bistå det lokale politiet.

I natt ble det holdt vakt ved eneboligen på Våga.

— De tekniske undersøkelsene ble gjenopptatt i dag tidlig. Klokken 07.30 ankom etterforskere fra Kripos Haugesund med fly fra Oslo, forteller operasjonsleder Harald Myklebust ved Haugalandet og Sunnhordland politikammer til bt.no.

De døde var i morgentimene i dag fortsatt ikke fraktet vekk fra åstedet. Politiet vil ikke gi flere opplysninger om hvilke funn som er gjort på åstedet, utover at en hagle ble funnet like ved et av familiemedlemmene.