Politiet skriver søndag i en pressemelding at dødsårsaken ikke er fastslått.

"Foreløpig rapport etter obduksjonen gir ikke endelig grunn for konklusjoner angående dødsårsak," skriver politioverbetjent Bjørn Eide ved Arna og Åsane politistasjon i pressemeldingen.

Dødsfallet blir fortsatt etterforsket som et mistenkelig dødsfall.

"Utfra at kriminaltekniske undersøkelser fortsatt pågår, og tidligst vil være ferdig utført i løpet av mandag, vil politiet ikke uttale seg nærmere om omstendighetene rundt dødsfallet," skriver politiet i pressemeldingen.

Store politistyrker deltok i går kveld i jakten på en eller flere gjerningspersoner. Etter det Bergens Tidende erfarer tror etterforskerne at 77-åringen mistet livet under et brutalt ran natt til i går. Før han døde, ga mannen uttrykk for at han hadde mange penger.

Endevendt campingvogn

Politiet fikk melding om et mistenkelig dødsfall klokken 12.30 i går. Pensjonisten ble funnet på Lone Camping på Haukeland i Arna. Da politiet kom til campingvognen, ble det slått full drapsalarm.

77-åringens bein skal nemlig ha vært tapet sammen. Det skal også ha blitt funnet rester av tape på armene og hodet hans. Politiet tror en eller flere personer kan ha kneblet mannen mens de gjennomsøkte campingvognen hans.

Vognen skal ha vært svært rotete da politiet kom. Vitner skal ha fortalt at vognen vanligvis var ryddig. Mye tyder derfor på at ranere kan ha endevendt vognen i jakt på penger eller verdisaker.

Vognen ble i går ettermiddag tauet til en av politiets garasjer. Krimteknikere er allerede i gang med å saumfare vognen etter fingeravtrykk, DNA og andre tekniske spor.

Det er foreløpig usikkert hva som er dødsårsaken, men mannen skal ha hatt sår og skader som kan tyde på at han har vært utsatt for vold.

Politiet tror mannen ble angrepet natt til i går. Vitner skal nemlig ha observert at døren til campingvognen sto åpen.

Pengeskryt

Lone Camping ligger like bak en bensinstasjon og en dagligvarebutikk i Hardangerveien. Den 77 år gamle mannen skal ha vært stamgjest ved Lone Camping de siste årene. Han hadde inntil 2001 bostedsadresse i Skien. Nå er han oppført som bostedsløs.

Mannen har de siste årene tilbrakt store deler av tiden alene i campingvognen sin. Vitner skal ha fortalt politiet at pensjonisten ved flere anledninger skal ha skrytt at han hadde mye penger. Disse opplysningene styrker politiets mistanke om at 77-åringen ble ranet.

— Han har sagt at han hadde mange penger, sier en gjest ved campingplassen.

En annen person bekrefter at det var kjent at mannen hadde gitt uttrykk for at han hadde nok av penger. Pensjonisten var i fjor registrert med en likningsformue på 106.000 kroner.

Overvåkningsbilder

Politiet har gått bredt ut i informasjonsinnsamlingen. Tjenestemenn samlet i går ettermiddag inn avfall fra flere bosskasser ved campingplassen og bensinstasjonen. Dette skal nå analyseres av krimteknikere.

I tillegg skal politiet ha undersøkt om det er mulig å hente bilder fra overvåkingskameraer i området

— Det har vært snakk om at politiet skulle hente overvåkingsvideo, men jeg vet ikke om det er gjort ennå. Vi leverer det selvfølgelig ut, sier Norunn Lohne Lysen, daglig leder ved Lone Bensin & Storkiosk.

Disse bildene kan vise seg svært verdifulle i etterforskningen. Videoovervåkingen dekker hele bensinstasjonsområdet, og kan ha fanget eventuelle gjerningspersoner på vei ut av parkeringsplassen.

— Vi har avhørt flere personer som kan ha informasjon om saken, men vi ønsker ikke å kommentere hvem disse er, sier politioverbetjent Bjørn Eide.

Silje Katrine Robinson
Silje Katrine Robinson