Det var Jonas Svardal (25) fra Florø som omkom i basehopperulykken i Gudvangen søndag. Politiet har tirsdag ettermiddag frigitt navnet, i samråd med familien. Politiet etterforsker nå ulykken.

— Vi har hatt samtaler med de som hoppet først. Foreløpig vet vi ikke noe mer om hva som kan ha skjedd. Det er ingenting som tyder på at fallskjermen var løst ut. Det var for langt inn mot veggen, og skjedde i et fritt fall område, sier Helge Øvstetun ved Årdal lensmannskontor.

Han var selv på området i Gudvangen etter ulykken. Politiet har fjernet en del ting fra stedet i form av utstyr og lignende som ble kuttet av i forbindelse med henting av helikopter.

— Det er en dypt tragisk ulykke, sier han.

Funnet død søndag

Basehopperen i 20-årene ble funnet omkommet i Gudvangen søndag. Mannen hadde hoppet sammen med to andre, som begge landet trygt. Da tredjemann ikke var å se, meldte de ham savnet.

Luftambulansen fra Førde ble sendt til stedet, i tillegg til politiet og Aurland Røde kors. Det skal ha vært et vanskelig terreng å lete i.

— Personen måtte tas ut underhengende, da det ikke var mulig å lande i området, sa redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen i Sola.

Basehopperen var medlem i Voss fallskjermklubb.

Klar over risikoen

— Når det kommer så tett innpå er det en påminnelse om at det er risiko involvert i det vi driver med. En slik beskjed blir du aldri vant til, sa daglig leder i fallskjermklubben Even Rokne til BT i går.

Ifølge Rokne tilhørte mannen en mindre gruppe av de mest aktive utøvere. Han sier andre utøvere i klubben nå er veldig interessert i å få vite hva som skjedde.

— Det vil hjelpe til å fatte hva som har skjedd. Nå er det veldig uvirkelig. Samtidig vil man bruke informasjonen til å unngå å havne i samme situasjon selv, sa Rokne i går.