• Vi har ikke hørt noe mer fra politiet, sier Ligaya B. Pandi til Bergens Tidende. Den sørgende moren har ikke fått større visshet i hvem som står bak det brutale drapet på sønnen Gerry Cave og hans nevø Joseph.

TORGEIR NORLING Daet, Filippinene

Vi møter den sørgende familien i hjemmet deres i sentrum av byen Daet, vel 350 kilometer øst for Manila. Det var her Gerry Cave vokste opp, og fullførte videregående skole før han satte kursen mot mer utdanning og arbeidsmuligheter i hovedstaden. I januar mistet han sin kone Marife i «Rocknes»-forliset. Sist fredag ble han selv skutt til døde.

Gerrys mor Ligaya, og stefaren Domingo, forteller at de ikke har hørt noe mer fra politiet. De vet ikke om etterforskerne er kommet nærmere en oppklaring av de grusomme drapene.

— Dette er veldig hardt, sukker Ligaya.

Kaldblodig

Sammen med Gerrys yngste barn, tre år gamle Marjon, går den sorgtyngete moren rundt den svarte Hondaen som står parkert i garasjen ved siden av huset.

Tilstanden på Gerrys bil vitner sterkt om det grusomme som har skjedd.

To kuler har trengt igjennom panseret. På innsiden av venstre dør har også kuler slått inn. Frontruta er knust og det samme er sidevinduene. Blodet på setene og i resten av bilen er dekket til med kartong.

— Pappa, sier treåringen spørrende mot bestemoren, og peker inn i bilen.

Profesjonelle

Stefaren Domingo forteller at det var han som tok den tunge turen til åstedet ved Sta Elena, og fraktet bilen tilbake.

— Da jeg så bilen fikk jeg med en gang inntrykk av at dette var gjort av profesjonelle leiemordere, sier Domingo.

Han forklarer at stesønnen var svært stolt av bilen som han kjøpte for knapt et år siden.

— Så fort han hadde kjøpt den, kom han rett hit for å vise dem frem, sier han.

Gerry kunne imidlertid ikke kjøre selv. Derfor brukte han ofte nevøen Joseph som sjåfør. Det gjorde han også denne gangen. Men de to kom aldri hjem i live.

<b>DREPT I BILEN:</b> - Sammen med Gerrys yngste barn, tre år gamle Marjon, kikker Ligaya B. Pandi mot den svarte Hondaen hvor sønnen ble drept.