De fire dobbeltdekkerne til CitySightseeing Bergen har rullet jevnt og trutt gjennom bergensgatene i sommer. I juni skrev Bergens Tidene om hop on hopp off-tilbudet som av alle ting rullet rundt med oslomotiver. I Bergen.

«Borgerkrig»

- Hadde noe sånt skjedd i Portugal, ville det brutt ut borgerkrig, sa turist Isabel Franco til BT den gangen.

- Konkurransen mellom Lisboa og Porto er veldig sterk, så jeg tror folk ville blitt veldig opprørt hvis vi hadde bilder av Porto på bussene i Lisboa, sa Franco.

Hjelp fra ordføreren

Ordfører Trude Drevland oppfordret sterkt til at busselskapet burde vise frem byen de kjører i.

- De kan gjerne få hjelp av ordføreren til valg av motiver for å vise frem Bergen, hvis de ikke har forstått at Bergen er full av motiver, sa ordføreren og listet opp den nye Torghallen, Ulriken, Fløyen og Troldhaugen.

— Her er det nok å velge mellom. Jeg kan lage en lang liste, sa hun til BT.

- Veldig synd, men

- Motivene for Bergen skal komme på plass i løpet av juni, sa Veronica Mikalsen, driftsleder i CitySightseeing Bergen til BT i juni og avslørte samtidig motivene: Johanneskirken, en fiskehandler, en sel, Fløibanen og Bryggen.

Men juni kom og og gikk, det samme gjorde juli og august. Nå er det september, sesongen er snart over, og bussene med oslomotiver pryder fremdeles de bergenske brosteinsgatene.

— Veldig synd, vi hadde gledet oss sånn til bergensmotivene skulle komme. Og det er klart at for turister som reiser til bergen, er det flottere å se motiver fra byen de er i, sier Veronica Mikalsen, driftsleder i City Sightseeing Bergen til BT.

Skylder på Spania

— Forsinkelsen skyldes den økonomiske krisen i Spania. Vi har fått utkast til motivene, men ingen ferdig grafisk fil. Tegneren vår i Spania har fått problemer, sier Rino Ødegård, styreformann i City Sightseeing Bergen.

Han skjønner veldig godt at bergenserne reagerer på oslomotivene.

— Men folk er betraktelig mer pågående i forhold til motivene i Bergen enn andre byer vi er i, ler han.

Mai neste år

— Men fra neste sesong som begynner i første halvdel av mai, har alle bussene i Bergen bergensmotiver, lover Rino Ødegård, styreformann i City Sightseeing Bergen.

Han tar imidlertid ett forbehold: pågang fra turister og reparasjoner på bussene.

— Av og til må vi nok regne med at det kjører busser med andre motiver. Hvis behovet noen dager er større i Bergen, henter vi busser fra Oslo eller Stavanger. Og det hender jo at noen av de totalt 17 bussene våre må tas inn til reperasjon, sier Ødegård.

Burde disse bussene få kjøre i Bergen?

ALDRI I PORTUGAL: - Hadde noe sånt skjedd i Portugal, ville det brutt ut borgerkrig, sier turist Isabel Franco (til h.) til BT i juni.