— Årets kjøkkensjef har vært en drivende kraft innen kokkemiljøet i sin hjemby og sitt fylke i mange år. På bakgrunn av hans innsats, samt positive holdning til sine omgivelser og faglige dyktighet, er Fredrik Hald tildelt tittelen «Årets kjøkkensjef», heter det i juryens begrunnelse.

Henger høyt

Hald jobber i dag som kjøkkensjef og restaurantansvarlig ved Hotell Neptun i Bergen. «Årets kjøkkensjef» er en utmerkelse som skal være høyt verdsatt innen faget. I tillegg til pokal og nål med inskripsjon får Hald et stipend på 30.000 kroner.

Han var ikke den eneste fra Bergen og Vestlandet som gikk til topps da representantskapsmøtet i Norges Kokkemesteres Landsforening delte ut æresbevisninger i Svolvær i helgen.

Et «fårete» laug

Håkon Reigstad, mangeårig kjøkkensjef ved Grand selskapslokaler i Bergen, fikk Oldermannprisen for sin innsats i Bergen Kokkenes Mesterlaug.

Steinar Lindstrøm fra Førde ble tildelt Andre Enghs gullnål, Norges Kokkemesteres Landsforenings høyeste utmerkelse. Lindstrøm fikk prisen for «gjennom mange år å ha arbeidet utrettelig for kokkefaget», heter det i juryens begrunnelse.

Til slutt ble Bergen Kokkenes Mesterlaug kåret til «årets mest fårete laug», dette blant annet fordi lauget markerte fårikålen så kraftfullt og tydelig på et stort arrangement på Torgallmenningen i september i fjor.

ÅRETS KJØKKENSJEF: Gourmetrestauranten Lucullus er en av restaurantene Fredrik Hald har ansvar for. Nå er han kåret til «Årets kjøkkensjef».
ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ