Regnrekord er et fint ord som tilfører noe positivt til alt det gråe. Men det siste døgnet har det bare pissregnet. Slikt blir det ikke engang rekord av.

— 40,6 mm er en del, men ikke så mye likevel. Døgnet kommer langt ned i rekken for nedbørsrekorder. Det drygeste var i 1938 da det regnet 79,1 mm en dag i juli, sier meteorolog Magnus Anglevik ved Meteorologisk institutt i Bergen.

Varmt i været

Rekordtørke til tross, nesten halvparten av alt regnet vi har hatt så langt i juli kom det siste døgnet. Så langt har det falt 107 mm regnvann i juli. Ikke én eneste dag i årets mest sommerlige måned har vært tørrlagt i Bergen.

— Men temperaturen er egentlig fin. Normal morgentemperatur er 12,8 klokken åtte. I dag målte vi 16,4. Men du vet når det er varmt holder luften på mer fuktighet, påpeker Anglevik.

987 mm igjen

Og siden vi er inne på statistikker kan vi like gjerne ta med at det totalt i år ikke har regnet spesielt mye i forhold til det meteorologene kaller normalt. Totalt er det kommet 1263 mm nedbør - mot normalt 1012 mm.

— Vi har fortsatt 987 mm nedbør igjen på de neste fem månedene før vi når et normalår. Statistisk sett vil det regne 2250 mm, opplyser Magnus Angelvik.

Og hvis du fortsatt synes det er for mye av det våte; 20. juli 1982 falt det 155,6 mm regnvann ned over Lurøy kommune i Nordland. Slikt blir det rekord av.

GRÅ BY: Bildet er hentet fra BTs webkamera som står på BT-bygget.