— Eksamen?? Dette er mye verre enn eksamen!!

Stian Skare viser frem venstre hånd. Den skjelver.

— Så hvorfor gjør dere dette frivillig?

— Nei, det har jeg spurt meg selv om i hele natt, ler han litt nervøst.

Sammen med tre andre tredjeklassinger på BI har Skare nettopp levert sitt første bidrag til den nasjonale finalen i The International Case Competiton. I konkurransen får studentene fire timer på seg til å finne den beste løsningen på en praktisk problemstilling, og gruppens arbeid skal presenteres for juryen. På engelsk.

Skare og kompanjongene hans har utformet en strategi for en ølprodusent som ønsker å ekspandere.

— Det var helt forferdelig, men det er den eneste måten vi kan øve oss på oppgavene som møter oss i arbeidslivet, forteller Skare.

— Bra med trening, og så frister det også med en tur til Canada, kommenterer Bjørn Ivar Nilsen.

Den internasjonale finalen finner nemlig sted i Canada. Vinneren i Bergen skal levere inn enda en oppgave, og dersom denne oppgaven er god nok bærer det strake veien over Atlanteren i februar 2004.

Bedre enn Heineken

Auditoriet er fylt av ulastelig antrukne medstudenter og gravalvorlige jurymedlemmer. Utenfor står neste gruppe og venter på tur.

— Jeg er temmelig nervøs, spesielt med tanke på spørsmål fra juryen, innrømmer Mads Didriksen.

— Vi fikk det veldig travelt på slutten, kommenterer Odd Erik Aasen.

Nå er det ingen vei tilbake. Gruppen, som går under navnet Four Arches Consulting Group, snakker om «market concept», «alternative strategies» og «logistic analysis». De fire dresskledde fosser i vei på engelsk, setter øynene i juryen og gestikulerer som gale. «We want to be better than Heineken». Alt for å overbevise om at deres strategi er den beste.

Etter en halv time kommer guttene ut. To timers pause og så skal neste case forberedes.

— Jo da, vi orker det, smiler Didriksen.

Uten seier i Bergen

Hvert lag består av fire studenter. I år er det fire lag som deltar, tre fra Bergen og ett fra Stavanger. Konkurransen arrangeres årlig, og studenter fra BI har deltatt de siste syv-åtte årene.

— Vi opplever at dette er kjempelærerikt for studentene. Tredjeklassingene får anvendt alle fagene og det gir dem internasjonal erfaring. Gjennom denne konkurransen kommer vi også i bedre kontakt med næringslivet, forklarer studiesjef Elisabeth Seim.

I juryen sitter konsulenter fra ulike deler av næringslivet, og i dag bestemmer de hvem som er best i Norge. Aldri før har så mange deltatt fra BI Bergen. Studentene i Bergen har også til gode å vinne den nasjonale finalen.

— Vi håper det skjer i dag, sier Seim.

EXCLUSIVE STRATEGY: Erlend Antonsen (t.h) lirer av seg lovord på engelsk for å overbevise juryen om at gruppens løsning er den beste. Odd Erik Aasen (fra venstre), Øystein Magnus Høgholen og Mads Didriksen støtter opp.<p/>FOTO: HELGE SKODVIN