Navn: Mikal Telle

Alder: 27

Stilling: plateselskapsdirektør

Bosted: Nøstet

Hvor er du født? — I Oslo.

Når flyttet du til Bergen - og hvorfor? - Flyttet til Fana da jeg var elleve år - fordi min far fikk jobb her.

Hvordan trives du i Bergen? - De første årene hatet jeg Bergen. Men det gikk over. Nå er jeg kanskje litt for patriotisk. Men Bergen er enormt fin, det oppdaget jeg da jeg reiste bort fra den.

Hva er spesielt ved Bergen? - Byen passer bra til det jeg driver med. Den er verken for liten eller for stor, noe som gjør det lettere å knytte kontakter på tvers av sjangergrenser som musikk/video/film og så videre. Det er ikke som i Oslo eller London, der tingene gjerne griper fatt i deg i stedet for at du griper fatt i tingene.

Hvor går søndagsturen? - Gjerne en kaférunde. Eller til Modalen, til min gode venn Erlend (populært kalt «Modalen»). Må nok innrømme at jeg trenger et spark i ræven for å gå søndagstur på Fløyen, ja. Men jeg skulle gjerne gjort det ...

Favorittutested? - Café Opera er mitt hang out-sted. Greie eiere som slipper til unge, uetablerte kunstnere. Ellers stikker jeg gjerne innom Garage. Og vil jeg gå et sted der det går an å snakke, blir det Landmark.

Hvor handler du klær? - base får nitti prosent av klesbudsjettet mitt. Einar på base er kjempegrei. Jeg har kjent ham siden vi som attenåringer åpnet hver vår butikk - han base og jeg platebutikken.

Hvem lager de beste skillingsbollene? - Jeg minnes noen svære, brune og luftige fra for lenge siden, men jeg husker ikke hvem som laget dem. Ellers hadde jeg en positiv skillingsbolleopplevelse for ikke så lenge siden, da jeg kjøpte en ganske sjokkerende enormt stor skillingsbolle hos Le Rustique Hjemmebakeriet.

Har du en bergensk favorittrett? - Jeg er vegetarianer. Liker nesten ingen mat. Men pizza margarita'en til Primo Ciao Ciao er kjempegod. Ellers har kjæresten min og jeg vår egen lille gatekjøkkenoppfinnelse: «burgerfri» - hamburgerbrød uten burger, men med alt tilbehør inklusive smeltet ost. Eller «pølsefri» - pølsebrød uten pølse, men med sennep, ketchup og masse sprøstekt løk.

Hvor er du medlem? - Nja, er jeg medlem noe sted, da? Jo, i Amnesty International. Og så abonnerer jeg på cd-er gjennom www.heavy.com. Der får du tak i god alternativ musikk til en billig penge.

Hva ville du vist en turist? - Jeg har to runder. Den første går til Fløyen, det er alltid like koselig. Den andre går først til platebutikken på Nøstet, og deretter ut til USF for å ta en cola - eller øl, for dem som måtte like det.

Hva ville du ikke vist en turist? - Jeg ville gått en stor bue utenom ByStasjonen. Den er jævlig stygg! Tre klumper ved siden av hverandre - en futuristisk, en gul og en i murstein. Rotete og uten sammenheng!

Hva savner du mest i Bergen? - Et lavterskeltilbud til ungdom, der de kan få brukt talentet sitt uten å måtte betale skjorten av seg. Tomme hus bør kunne lånes bort til slike formål. Det er billigere enn å la husene forfalle. Mange forlatte sentrumshus er tomme lerreter der ungdom kan ha øvingslokaler og holde konserter, forestillinger.

I paraplystativet? - Har verken regntøy eller paraply. Men tilgangen til paraplyer er likevel god - de sirkulerer liksom bare i vennekretsen.

Det mest romantiske stedet? - Hmm, jeg må få lov til å ha noen hemmeligheter. Men jeg kan røpe at det bør være utsikt der - et rolig sted på fjellet eller ute ved havet. Mer sier jeg ikke ...

Ditt første kyss? - Det var på Nordås et sted, med en jente jeg var kjæreste med i to uker. Vi gikk på ungdomsskolen sammen, og kysset før vi skulle på sommerferie hver for oss. Da vi kom tilbake fra ferien var det slutt.

Når tok du Beffen sist? - Har aldri tatt Beffen. Men jeg har ikke vært på Naturhistorisk Museum heller - de stenger så forbanna tidlig ...

Bergens favorittrubadur? - Det er mange musikere fra Bergen jeg liker. For eksempel Kings of Convenience, Ephemera, Evil Tordivels, Mathias Tellez og Annie - for å nevne noen.

Hva synes du om buekorps? - Tøtsji punkt. Synes virkelig det er noe skit. Jeg hater buekorps! Bodde en tid i Markeveien, rett over Smørsbroen. Hver søndag morgen ble jeg vekket av slagere som sto under broen og trommet - fordi det var så god akustikk der. Liker heller ikke å se barn i militærkostymer og med gevær. Det gir feile signaler.

Din favorittbergenser? - Jeg er fan av Trond-Viggo Torgersen! Han er viktig for oppveksten. Og selv om han ikke er bergenser, så bor han nå her.

Din bergenske 17. mai? - Jeg pleier å stikke av. Reiser gjerne til utlandet natt til søttendemai for å slippe unna hele greien.

Når var du på Stadion sist? - Har ikke vært der siden gymnastiden. Sluttet å gå fordi Brann alltid tapte.

Det flotteste byfjellet? - Jeg har bare vært på Fløyen, og det er flott. Men Ulriken er jo mer et ordentlig fjell sånn å se på. Så jeg vet ikke helt ...

Ordfører for en dag? - Jeg ville revet ByStasjonen og laget en ny «inngangsport» til byen. Så ville jeg arrangert en enormt stor fest der jeg samlet folk fra alle aldersgrupper, rike og fattige, erkebergensere og innflyttere. Det er altfor lite dialog på tvers av sånne grenser. Jeg ville snakket med flest mulig, hørt hva de hadde å si - fra junkiene i parken til de fine fruene på Kalfaret.

En god dag i Bergen? - En lørdag jeg står opp i tolvtiden. Det er fint vær, jeg spaserer rundt i byen, møter og henger rundt med venner, griller i parken, går hjem, dusjer og hviler litt før jeg går ut på byen igjen - med første stopp på Café Opera.

MUSIKKELSKEREN: </b>Mikal Telle (27) er direktør i plateselskapet Tellé Records. Men han er også medeier i platebutikken på Nøstet, der du kan sikre deg vinylgodbiter du ganske sikkert ikke finner andre steder i byen. <p/> FOTO: ØRJAN DEISZ