JENNIFER FOSSNES (foto)

— Du var en uvanlig vakker og trygg jente, som hadde stor tillit til alle, sa prest Kaare M. Bakke da han fremførte minneord fra Cecilie Søvres foreldre. Gjennom foreldrenes minneord og taler fra venner ble det tegnet et bilde Søvre som omsorgsfull, aktiv og reiseglad.

— Du var modig, positiv og satte alle andre fremfor deg selv. Jeg har lært mye av deg, sa en preget venninne i sin minnetale. Søskenbarn fra Sunnmøre leste opp dikt med spørsmål til Jesus og Gud; «Du som har omsorg for store og små, var du der Jesus, var du der då?». De la så ned hver sin røde rose på kusinens kiste.

Også besteforeldrene sto frem og leste dikt til barnebarnets minne.

Seremonien var fredelig og stemningsfull, og kirken var fullsatt. Spesielt gripende var det da venner la ned hvite roser på kisten.

Innimellom minneord og prestens tale fremførte solist Annveig M. Fjellstad en flott versjon av You raise me up, akkompagnert av piano og trompet . Begravelsen ble avsluttet med Tears in heaven .

— Hvorfor var Cecilie på feil sted til feil tid? spurte til prest Bakke. Hotellet i Khao Lak der Cecile jobbet som reiseleder lå helt nede ved sjøen og var blant de hardest rammete i området.