— Brødet e´ dritgodt. Eg spiste fem skiver til frokost. Men e´ du småspist, gjør det ingenting, det smaker godt dagen etter også, sier førstesmaker Kurt Oddekalv, kry over å ha fått laget et brød helt etter sin smak.

Denne uken kom nemlig Miljøbrødet ut i Rema 1000-butikkene i store deler av Hordaland. Grovt, uten hele korn, og fritt for e-stoffer - helt som miljøkrigeren ønsker. I tillegg går en krone for hvert brød til støtte for Miljøvernforbundets arbeid.

I går ble det lagt smør, ost, pølser og syltetøy på kjempeskiven før den ble fraktet i lastebil fra Mesterbakeren på Minde til Sotra. Der ble Miljøbrød-skiven kontrollmålt av lensmannen før butikk-kunder fikk forsyne seg av verdensrekorden.

I REKORDBOKEN: Bakermester Fred Storebø har hatt ansvar blingsen som måler to ganger tre meter.
FOTO: VEGAR VALDE