Nå er over 300 elever fra ulike Oslo-skoler og 600 ansatte fra Tine, Flytoget og ansatte og frivillige fra Røde Kors sikret plass i Guiness rekordbok.

I dag ble rekorden på 935 personer, alle iført røde plastponchoer, dokumentert og foreviget fra helikopter mot skyfri himmel over gamle Oslo havn.

Guiness rekordbok hadde gitt klarsignal for rekordforsøket, som skulle skape blest om den norske markeringen av den internasjonale Røde Kors-dagen lørdag 8. mai, som for første gang gjennomføres med innsamlingsbøsser.

Og garantist for at Guinness-rekorden er korrekt talt opp var ordfører Fabian Stang (H), selvfølgelig.

Den gamle, uoffisielle rekorden ble slått med over 400 personer.

8. mai

Røde Kors-symbolet representerer så mye for så mange, så hvorfor ikke bruke det til å sette en verdensrekord med mening, var tanken da initiativtaker og Røde Kors-frivillig i Oslo, Ingrid Gauden, kom på ideen. Nå er hun glad for et meget overveldende resultat.

Og håpet er at jippoet skal skaffe mange, mange bøssebærere til den store humanitære innsamlingen på selveste dagen, lørdag.

— Dagen og innsamlingen er viet kampen mot ensomhet blant barn og unge i Norge og humanitært arbeid ute, blant annet vårt sykehus i jordskjelvrammede Haiti, sier generalsekretær Børge Brende til NTB.

Børge Brende, som selv skal gå med bøsse i Kirkenes, sier at målet er fem millioner kroner, men forsikrer at om målet nås, vil det ikke bli satt strek ...

Her og der

— Vi trenger fremdeles mange flere til å bære bøsser, og det kan vel ikke finnes en bedre måte å tilbringe et par timer på en lørdag, oppfordrer kommunikasjons- og markedsdirektør Bert G. Apeland.

— Da bidrar du til å redde liv og til å gi barn, unge og voksne et menneskeverdig liv både i eget nærmiljø her i Norge og i kriser og katastrofer ute i verden, sier han.

Og at det er behov, har generalsekretær Brende sett med selvsyn. Det er ikke lenge siden han kom tilbake fra Haiti, der nøden fortsatt er stor. 1,3 millioner mennesker lever uten tak over hodet, bare med en presenning som beskyttelse mot vær og vind.

Men pengene fra denne innsamlingen vil først og fremst gå til drift av vårt sykehus, der vi blant andre behandler tusenvis av barn og unge, sier han.